Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, Çilimli ilçesi Tepe köyüne giderek şeker kamışı üretimi yapan çiftçi Ahmet Kutlu'nun pekmez üretim aşamasını inceledi. Uzun “İlimizin önemli yöresel zenginliği ve coğrafi işaret tescili almış 14 üründen biri Şeker Kamışı Pekmezidir. Coğrafi işaretli ürünlerin, tarımsal üretimde markalaşma, tanıtım, reklam ve ürünlerin katma değerinin yükseltilmesi gibi konularda büyük avantajları vardır" ifadelerini kullandı.

AW072984_03

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun'a Çilimli ilçe müdürü Aydın Koca, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube müdürü Burcu Şener, Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Emine Aydın ve teknik personel eşlik etti.

Düzce İl Müdürlüğü’nün Düzce’ye özel ürünlerini coğrafi işaret tesciliyle bilinirliğini ve marka değerinin arttırılmasını hedeflediklerini dile getiren Uzun, “Bu alanda üretim yapan üretici sayısı, üretim alanları ve miktarlarının arttırılarak bölge ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Coğrafi işaret tescilli şeker kamışı pekmezinin üretim devamlılığını sağlayarak değerlerine katkı sağlayan üreticilerimize teşekkür eder bereketli kazançlar dilerim" açıklamalarında bulundu.

AW072984_02

Tarlada hasat yapılarak pres makinesinden geçirilen şeker kamışları, elde edilen tatlı suyu herhangi bir katkı maddesi eklemeden kazanlara aktarılarak odun ateşinde kaynatılarak şeker kamışı pekmezi üretimi gerçekleştiriliyor.

Editör: Tuğba Aksoy