Düzce Bölgesini etkisi altına alan şiddetli sağanak yağış, Çilimli ilçesinde sulama kanallarının taşmasına neden oldu. Çilimli ilçesine bağlı Dikmeli Köyü’nde sulama kanallarında ki suyun taşması ile tarım arazileri ve evlerin önleri sular altında kaldı.

Konu ile ilgili telefonları ile video ve fotoğraf çekerek Öncü Haber WhatssAp (0 542 767 18 81) No’lu İhbar Hattına gönderen Volkan Yıldırım ve Selahattin Yağız isimli vatandaşlar, her yağmur yağmasının ardından aynı sorunları yaşadıklarını söylediler.

“Bahçelerimiz, evlerimiz, tarlalarımız, kümeslerimiz sular altında…

Volkan Yıldırım isimli vatandaş konu ile ilgili “Çilimli Dikmeli Köyü mücavir alan mevki 904 Sokakta biz kurutma kanalı üstünde oturan vatandaşlarız. İlk olarak 200 metre bulunan taşıyıcı kanalın kurutma kanalının bağlantısı yüzünden aşırı yağmur suları ile dolan taşıyıcı kanalımızın kurutma kanalına doğru basınç yaparak buradaki vatandaşların bahçeleri, tarlaları, kümesleri ve evleri dahil olmak üzere zarar görüyoruz” dedi.

“Her sene aynı sorunu yaşıyoruz”

 Selahattin Yağız isimli vatandaş ise, “Geçtiğimiz yıllarda konuyu köy muhtarına arz ettik.  Konuyu gerekli mercilere bildirdiğini söyledi. Burada muhtar mı duyarsız, yoksa gerekli merci olan DSİ mi duyarsız? Biz bu sorunu ve mağduriyeti her sene yaşıyoruz.  Daha ne kadar yaşayacağız. Yetkilerden cevap bekliyoruz. Konunun yerinde araştırılmasını istiyoruz” diye konuştu.