Çilimli Merkez Camii meydanında buluşan kuşaklar, (Dedeler, Nineler, Anne, Babalar, Özel çocuklar ve aileleri) Erdemliler Derneğine Farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdiler.

kuşaklar arası birlikteliğin önemine dikkat çekildi

Ellerinde Kahramanım Dedem, Rehberim Ninem, İlk Emir Oku, Bir Dikili Ağacım Var, Sporsuz Olmaz, Mazideki Atiyiz yazan pankartlar ve Türk bayrakları ile yürüyen katılımcılar, kuşaklar arası birlikteliğin önemine dikkat çektiler. Yürüyüş Erdemliler Derneği önünde son buldu.

TANIŞMA KAHVALTISI YAPILDI

Çilimli´de gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşü akabinde Etkinlik sokağı olarak düzenlenen Erdemliler Derneği merkezinin içinde bulunduğu Güneş sokakta proje tanıtım amaçlı ve saha çalışmalarını gerçekleştirecek ekiplerin birbirleriyle tanışma ve kaynaşmasını gerçekleştirmek amacıyla kahvaltılı toplantı yapıldı.

“İŞ İŞTEN GEÇMEDEN BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERE SARILALIM”

Kahvaltıya katılan gençlerin üst ve alt kuşakları ile katıldıkları etkinlikte bir konuşma yapan Proje koordinatörü Hasan KARADAYI Kuşaklar Buluşuyor projesiyle gittikçe insanların bireysel yaşamak zorunda kaldıkları günümüzde toplumun temelini oluşturan aile ve kuşaklar arasındaki bağa dikkat çekmeyi ve iş işten geçmeden bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

“Hepimiz birer engelli adayıyız”

Öte yandan zamanın çok hızlı aktığı, hayatın çok hızlı yaşandığını ve farkında olmadan birçok değerimizi kaybetmekle yüz yüze kaldığımızı ifade eden Karadayı, sözlerine şöyle devam etti:

“Hepimiz birer engelli adayı olmamıza rağmen çevremizdeki engelli kardeşlerimizden bihaberiz. Hızla yaşlanmamıza rağmen ailemizdeki yaşı kemale ermiş büyüklerimizi bile göremiyoruz. Her an hastalanarak elden ayaktan düşebilecek durumda olduğumuzu hiç aklımıza getirmiyoruz.

Dünyada iklim değişiklikleri ile her gün sel, yangın gibi afetlerle karşılaşmamızın kaçınılmaz hale geldiğini hiç önemsemeden çevreyi ve doğayı tüketiyoruz.”

“Her şeyi hızla tüketiyoruz”

şeyi hızla tükettiğimizi ve tükettiklerimizin yerini dolduramadığımızı söyleyen Karadayı: “bu proje ile toplumsal değerlerimizin, sağlığımızın, çevremizin ve kültürel değerlerimizin önemine dikkat çekmek ve toplumsal değerlerin kuşaklar arası sağlıklı aktarımı için, yaparak yaşayarak değerlerimizi gençlerimize aktaracağız” diyerek sözlerine son verdi.