Çilimli Anaokulu; düzenlediği etkinlik ve sosyal sorumluluk projeleri ile çocukların doğayla ve toprakla iç içe olmalarına imkân sağlıyor. Düzenlenen etkinliklerde, çocukların insanlar dışında hayvanlara ve bitkilere de odaklanmaları gerektiği üzerinde duruluyor.
 


Son olarak ilçede solucan üretimi yapan fabrikayı ziyaret eden öğrenciler, meraklı gözlerle etrafı inceledi ve anlatılanları dinledi. Okuldan yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi: “Yaşadığımız zaman diliminde Organik Tarım büyük bir önem teşkil ederken çocuklar, Çilimli’de bulunan Solucan Gübre Fabrikası’na giderek toprağın üstündeki ve altındaki canlıları inceleme fırsatını yakaladılar.


 
Öğrenciler fabrikadaki solucanların oluşturdukları gübreleri büyük bir ilgi ve heyecanla inceledi. Tema okulu olarak; çocukların üzerinde durdukları toprakları bilmeyi, sevmeyi, anlamayı ve korumayı öğrenmeleri hedeflendi.


 
Fabrikadan alınan gübrelerle okul bahçesindeki “Organik Tarım Uygulama Alanı’’na; ıspanak, marul ve maydanoz ekildi. Çocukların kendi ürettikleri ürünü tüketecek olması onlar da büyük bir heyecan oluşturdu.
 
Öte yandan bulunduğumuz çağda çocuklar teknolojiyle iç içe olmuşken, onların organik tarıma da gerekli önemi vermelerine dikkat çekildi.”



HABER:S.AYDINLI