Çilimli merkezli Erdemliler Derneği, sivil toplum dayanışmasını güçlendiren etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda Erdemliler Derneği tarafından düzenlenen kahvaltılı kaynaşma organizasyonu davetli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Çilimli’de yapıldı. 

Erdemliler Derneği binasında bir araya gelen yerel dernek temsilcileri, 21 Ekim 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Dernekler Yönetmeliği değişikliklerini ele aldı. 

Düzce’de faaliyet gösteren derneklerin yönetmelikte yer alan yeni kurallardan haberdar olması ve detayları hakkında bilgilendirilmesi için düzenlenen toplantıda, STK´ların mevzuattan kaynaklanan sıkıntılar hususunda birlikte hareket etmesinin yararlı olacağı konusunda fikir birliğine varıldı. Ayrıca mevzuat farkındalığının arttırılması, karşılaşılan zorluk ve iyi uygulamaların paylaşılması için belli aralıklarla bir araya gelinmesi hususunda mutabık kalındı. 

Koronavirüs salgını nedeniyle her ilçeden bir sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı buluşmanın dayanışma ve mevzuat farkındalığını arttırmanın yanı sıra iyi örneklerin paylaşılması noktasında da önem taşıdığını bildiren Erdemliler Derneği yöneticileri, birlikte ve beraberliği de pekiştiren yerel dernekler buluşmasının devamının geleceğini vurguladı.

STK buluşması hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.