Son yerel seçimde Yeniden Refah Partisi’nden İl Genel Meclis Üyesi adayı olan Orhan K., Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik dini ve ahlaki değerlere ters düşen ifadeler içeren yorumu nedeniyle gözaltına alındı.
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi’nde katıldığı hafızlık icazet programında çekilen videosuna yönelik sosyal medyada yorumda bulunan Yeniden Refah Partili Orhan K., Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inancı ve milleti hakkında olağandışı iddia ve ithamlarda bulunmuştu.
Söz konusu paylaşımın ardından savcılık kararı ile Cumhurbaşkanına hakaret suçundan gözaltına alınan Orhan K. emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Orhan K. çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
GÖZALTINA ALINMASINI DA SOSYAL MEDYADA DUYURDU

Gözaltına alındığını da yine sosyal medya hesabından paylaşan Orhan K.’nın paylaşımının altına ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmiş cumhurbaşkanı olduğu ve hakaret edilemeyeceğini vurgulayan çok sayıda yorum yapıldı.
YENİDEN REFAH'TAN AÇIKLAMA VAR: 3 AY ÖNCE PARTİMİZDEN İSTİFA ETTİ
Diğer taraftan Yeniden Refah Partisi Düzce İl Yönetimi, Orhan K. hakkında açıklama yaptı. Partiden gönderilen bilgi notunda şunlar kaydedildi:
"Son günlerde yerel medyada adı geçen ve gözaltına alındığı belirtilen Orhan Küçük isimli vatandaşımız hakkında çıkan haberler üzerine bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.
Söz konusu haberlerde partimizle ilişkilendirilen Orhan Küçük, üç ay önce partimizden istifa etmiş olup, partimizle herhangi bir bağı bulunmamaktadır.Partimizden istifa ettikten sonra başka bir partiye üye olmuştur. Parti olarak herkesin din, dil, inanç ve değerlerine saygı duyulması gerektiğine inanıyoruz. Kaldı ki ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanının şahsına yönelik hakaret partimizin değerleri ile örtüşmeyen tamamen zıt bir davranıştır. Bu sebeple bahsi geçen kişinin bu davranışı ile birlikte partimiz ile bağdaştırmaya çalışanları da kınıyoruz."