Öncü Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, 18 Mayıs Pazartesi günü, Düzce esnafının kaderini belirleyecek olan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) seçimlerini masaya yatırdı. DESOB Seçimlerinin düğümünü yeniden aday olmayacak olan mevcut başkan Mustafa Kayıkcı’nın çözeceğinin altını çizen Ünsal, “Tabiri caizse geldiğimiz nokta şu; bugün esnaf odası esnaflar iyi bir tahlil yapmalı. Esnaf odaları iyi bir tahlil yapmalı. Hatır gönülle, ahbap çavuşla değil, biz temsilcimizle beraber sanayi sitesindeki, eski sanayideki, yeni sanayideki veya diğer esnafı ilgilendiren ve yerel yönetimleri, belediyeyi ilgilendiren konularla en uyumlu, toplumsal hafızayla beraber toplumdaki esnaf emeğini, en faydalı bir şekilde değerlendirebilecek ve bunları da istişare edebilecek yerel yönetimlerdeki, yani belediye yönetimiyle yerel ve genel iktidarla uyumlu ve iş üreten, çözüm üreten, sorunlara karşılıklı ortak değerlerle, ortak menfaatlerle sonuca giden bir yönetimin veya bir yapının oluşması hepimizin faydasına” dedi.

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, kendisinin hazırlayıp sunduğu “Yorumlu-Yorum” programı ile Düzce’nin gündemine ışık tutmaya devam ediyor. Ünsal, Öncü TV Ekranları ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayını ile geniş kitlelere ulaşan programın son bölümünde 18 Mayıs Pazartesi günü Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde yapılacak olan DESOB seçimleri ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.
Programdaki konuşmasına Düzce Çalışan Gazeteciler Derneği öncülüğünde basın mensupları için TOKİ aracılığı ile yapılacak “Basın Sitesi” ile ilgili görüşlerini anlatarak başlayan Ünsal, “Geçtiğimiz hafta içinde Düzce Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü'yü Düzce Çalışan Gazeteciler Cemiyeti olarak ziyaret ettik. Başkan Mustafa Armutçu, Sayın Başkanımıza, Belediye Başkanımıza, yıllardır yapılmayan veya düşünülmeyen veya dokunulmayan bir konuda destek istedi ve iş başladı. Hani "başlamak işin yarısıdır" derler ya. Düzce basın camiasında sigortalı olup veya Bağ-Kur veya işte işletme sahibi olup, imtiyaz sahibi olup veya çalışan olup, her basın arkadaşımız müracaat edebilir ve etti de çoğu da etti” diye konuştu.

“DÜZCE BASINININ ALDIĞI EN GÜZEL HABER”
“Bir basın sitesi yapılması, basın çalışanlarının birlikte kaldığı bir site yapılması noktasında bir talebimiz oldu TOKİ üzerinden. Bu talep de kabul gördü” diyen Ünsal, sözlerine şu şekilde devam etti:
“İnşallah önümüzdeki zaman diliminde süreç hızlı bir şekilde yürür. Düzce'deki basının ilk defa, bu Sakarya'da yapılmış, Bolu'da yapılmış, Zonguldak'ta çevremizde yapılmış, ama burada yapılmamış bugüne kadar. Niye? Çok sebebi var. Ancak bir basın sitemiz inşallah olacak ve burada Cemiyete, Çalışan Gazeteciler Cemiyeti'ne üye olan olmayan herkes efendim bu siteden veya bu oluşumdan veya bu talepten faydalanabilecek. İnşallah hayırlara vesile olur.”
“DESOB SEÇİMİNİN DÜĞÜMÜNÜ KAYIKCI ÇÖZECEK”
Sözü, DESOB seçimlerine getiren Ünsal, “Dedik ya; DESOB seçimleri var. Yani Düzce esnafının en üst seviyesindeki temsilci noktasında Düzce Esnaf Odaları Birliği'nin seçimi var, önümüzdeki günlerde. Burada üç tane aday var. Birinci sırada zaten iki - üç seneden beri aday olan Murat Geçici var. Daha sonra, Mustafa Kayıkcı’nın "vekilim" dediği Bülent Keser var. Bir de Serhat Geçtim var. Şimdi bu üç tane aday yola çıktılar. Kayıkcı artık tamam dedi. Yani zaten tamam demese de tamam diyecekler ona, onu anladı o. Tamam dedi, ancak bütün düğüm, anahtar Kayıkcı'da. Yani sahada başka tribünde başka dedik ya, sahnede başka kuliste başka hesabı, Kayıkcı'nın buradaki duruşu seçimlerde etkin bir rol oynayacak gibi görünüyor. İspir şirketleri veya fırın sahibi İbrahim Bey, İbrahim Korkmaz Bey bu işte vardı, çekildi. Hatta edindiğimiz bilgiye göre Murat Geçici ile beraber hareket edecekti, oradan da geri çekildi. Yani vazgeçti gibi görünüyor. Öyle bir bilgi aldık, ne kadar doğru bilmiyoruz tabii bu bir iddia” ifadelerini kullandı.

“YA TARAF OL YA BERTARAF”
Seçimlerde mevcut başkan Mustafa Kayıkcı'nın bir istikametini belirlemesinde fayda olduğunu düşündüğünü kaydeden Ünsal, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Çünkü mutlaka bir etkisi vardır, bertaraf kalsın, geri dönsün hani "taraf olmayan bertaraf olur" ya, bertaraf olsun veya bertaraf olsun. Hem taraf gibi, hem bertaraf gibi böyle iki arada bir derede olmaz. Ne camiye, ne kiliseye, bir tarafa gideceksin, ama her ikisine de gitmediğin zaman ortada kalıyorsun, olmuyor işte o zaman.”
“DÜZCE ESNAFI İYİ BİR TAHLİL YAPMALI”
Seçimler ile ilgili Düzce esnafının iyi bir tahlil yapması gerektiğine vurgu yapan Ünsal, şu ifadelere yer verdi:
“Tabiri caizse geldiğimiz nokta şu; bugün esnaf odası esnaflar iyi bir tahlil yapmalı. Esnaf odaları iyi bir tahlil yapmalı. Hatır gönülle, ahbap çavuşla değil, biz temsilcimizle beraber sanayi sitesindeki, eski sanayideki, yeni sanayideki veya diğer esnafı ilgilendiren ve yerel yönetimleri, belediyeyi ilgilendiren konularla en uyumlu, toplumsal hafızayla beraber toplumdaki esnaf emeğini, en faydalı bir şekilde değerlendirebilecek ve bunları da istişare edebilecek yerel yönetimlerdeki, yani belediye yönetimiyle yerel ve genel iktidarla uyumlu ve iş üreten, çözüm üreten, sorunlara karşılıklı ortak değerlerle, ortak menfaatlerle sonuca giden bir yönetimin veya bir yapının oluşması hepimizin faydasına.”

“KENDİ HESABI OLAN DEĞİL ESNAFLA DERTLENEN SEÇİLSİN”
DESOB’un başına kendi hesabı olan değil, esnafla dertlenenin seçilmesi gerektiğini söyleyen Ünsal, son olarak şunları belirtti:
“Çünkü esnaf odaları veya esnaf ne kadar huzurlu olursa, ne kadar sorunsuz olursa, ne kadar ekonomik olarak maliyetlerini düşürüp çözümler bulabilirse biz vatandaş olarak bu esnafın verdiği hizmetten bu kadar faydalanırız. Bizi çok ilgilendiriyor, herkesi çok ilgilendiriyor. İnşallah uyumlu olanı, egosu olmayanı, bu esnafın derdiyle dertleneni, kendi derdini ve kendi hesaplarını ön plana koymayanı, hepsinden önemlisi hani güzel bir ifade var ya Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuna uygun olan, dertli olanlar seçilsin. Yapı böyle gitmeli ve bunun içinde siyasette, riyasette, muhalefette herkes bir hesaplar yapıyor. Birileri bir oyunlar kurmaya çalışıyor. Birileri bir güç merkezleri oluşturmaya çalışıyor. Ya bu güç merkezleri değil, o güç merkezleri kime hitap ediyor? Siyasete mi? Yok. Riyasete mi? Yok. Esnafa mı? Yok. O oluşturulacak güç merkezleri kendi hesaplarına hitap ediyor, kendi egolarına hitap ediyor. İşte biraz daha burada hatır, dost, eş değil, ama gerçekten Düzce'ye fayda olabilecek bir yapının ortaya çıkması lazım. Bu üç tane aday inşallah bu yapıda bir sonuçla bizi mutlu ederler. Siz de mutlu olun biz de mutlu olalım.”
PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN






