Üniversiteden yapılan açıklamaya göre; programa; Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü ve Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aybike Ayfer Karadağ, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Düzce Orman İşletme Müdürü Murat Yıldız, Düzce Ziraat Odası Başkanı Murat Ay, Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutioğlu, Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürleri, üreticiler ile Düzce Üniversitesi akademisyenleri katıldı.
“Paydaşlarla yol haritası için çalıştayı düzenledik”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü ve Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, bölgesel kalkınma üniversitesi olarak katma değerli ihtisaslaşma çalışmaları yürüten Düzce Üniversitesi’nin, iç ve dış paydaşlarıyla yol haritası oluşturmak için bu çalıştayı düzenlediklerini ifade etti.
“Düzce ve bölgesi için ortak akıl ve vizyon inşa etmek bir aradayız”
Düzce ve bölgesi için ortak akıl ve vizyon inşa etmek için bir arada olduklarını belirten Prof. Dr. Emine Tekin, Düzce Üniversitesi’nin 2016 yılında başlatılan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında çevre ve sağlık alanlarında pilot üniversite olarak seçildiğini ve önemli çalışmaların yürütüldüğünü sözlerine ekledi. Düzce Üniversitesi’nin sadece bilgi üreten değil, toplumsal faydaya yönelik bir yükseköğretim kurumu olduğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Tekin, öncelikli ve stratejik alanları belirleyerek, paydaşlarla iş birliği içerisinde sürdürülebilir kalkınma modeli oluşturmak istediklerinin altını çizdi. Çalıştayın, somut çıktılara ve yeni iş birliklerine vesile olmasını temenni eden Prof. Dr. Emine Tekin, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.
İhtisaslaşma süreci ve devam eden projeler
Çalıştayda, Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Emine Sönmez ise Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nün tanıtımını gerçekleştirerek faaliyetlerinden söz etti. İhtisaslaşma süreci ve devam eden projeler hakkında katılımcıları bilgilendiren Doç. Dr. Emine Sönmez, ihtisaslaşma adı altında 14 farklı projenin ürüne dönüştürüleceği bilgisini paylaştı.
Bölgesel kalkınma alanında ortak çalışmalar ve yol haritasına ilişkin stratejik değerlendirmeler
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Emine Tekin moderatörlüğünde programın çalıştay bölümüne geçildi. Düzce bölgesinin güçlü ve zayıf yönleri, fırsat ve tehditler değerlendirilerek bölgesel kalkınma alanında yapılacak ortak çalışmalar ve yol haritasına ilişkin düşünceler paylaşıldı.