Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, İŞ – KUR İl Müdürlüğü ve TEKNOPARK tarafından, işsiz üniversite öğrencilerinin istihdam edilmesine yönelik Yazılım ile Geleceğe Atılım Projesi, MARKA aracılığı ile hayata geçirildi. Proje, düzenlenen Basın Lansmanı ile kamuoyuna tanıtıldı. Proje tanıtım lanslmanına Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Aksan, Meclis Başkanı Tanju Acar, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, İŞ-KUR Düzce İl Müdürü Ferhat Acar, Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, Düzce TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile proje paydaşları katılım sağladı.

6-14

0-1

Aksan, “Her alanda Düzce Üniversitesi ile çalışıyoruz”

Lansmanın açılış konuşmasını yapan Cemal Aksan, Düzce TSO’nun Düzce Üniversitesi ile birlikte her alanda ortak projeler yaptığının altını çizerek, “Ortağı olduğumuz Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’yla bu zamana kadar birçok birlikte büyük işler başardık. İlimize, bölgemize birçok kazanımlar sağladık, farkındalıklar oluşturduk. Bugün tanıtımını yaptığımız ‘Yazılımla Geleceğe Atılım’ projemize de Düzce Üniversite’miz ve Düzce İŞKUR Müdürlüğümüz de ortak hareket etmekteyiz. Düzce’mizin bilim yuvası Düzce Üniversitesi’yle birçok alanda olduğu gibi projeler konusunda da ortak adımlar atıyoruz. Yazılımla geleceğe atılım projemizle de Teknopark’ımızın değerli Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara hocamızın katkıları çok büyük. Kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum. Bugüne kadar Doğu Marmara Kalkınma Ajansı üzerinden şehrimize 25 milyon TL’nin üzerinde bir kaynak aktarımı gerçekleşti. Umarım ilerleyen günlerde bu aktarım kat kat daha da çoğalacaktır. Düzce TSO olarak ilimizde değer üretmeye, katma değer sağlamaya, üreticilerimizi insan kaynaklarımızı girişimcilerimizi bilinçlendirmeye ve geliştirmeye var gücümüzle devam edeceğiz. Projede emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve tanıtım toplantımıza davete icabet eden tüm değerli katılımcıların hepsine teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Çavuş, “Projenin toplam bedeli 2 milyon”

18 ay yürütülecek projenin toplam maliyetinin 2 milyon 29 bin 710 TL olduğunu belirten Düzce TSO Proje Koordinatörü Engin Çavuş’ta, ‘Yazılımla Geleceğe Atılım’ projemiz Doğu Marmara Kalkınma Ajansı aracılığıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sağlamış olduğu Sosyal Gelişmeyi Destekleme Hibe Programı (SOGEP) çerçevesinde hibe desteği almaya hak kazanmış bir projedir. 18 aylık süreyle yönetilecek olan bu projemizin toplam bütçesi 2 milyon 29 bin 710 TL’dir. Toplam bütçenin yaklaşık 1 milyon 789 bin 590 TL’si hibe desteği olarak kalkınma ajansı aracılığıyla SOGEP programı çerçevesinde kurumumuza aktarılmıştır. SOGEP programının 4 önceliği bulunmaktadır. 4 öncelikten 2 önceliğe atıfta bulunan bir proje şu anda yürütmekteyiz. Öncelik 1; istihdam edilebilirliğin artırılması, öncelik 2; sosyal işlemler. Projemizin temel çerçevesi de bu yönde ilerliyor. Düzce TSO’nun yürütücülüğünü üstlendiği bu projenin proje ortakları da Düzce Üniversitesi, Düzce İŞKUR, Düzce Teknopark ve proje iştirakçisi olarak da Bilsoft ve Tein Yazılım Firmaları da projemizde yer alıyor.

1-80

Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara ise, bu projenin hedef kitlelere ulaşması için Düzce Üniversitesi ve Teknopark’ın sürece destek verdiklerini kaydetti.

Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü Projesi İmzaları Atıldı

Öte yandan, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın Doğu Marmara Kalkınma Ajansı destekleriyle hazırlamış olduğu bir diğer proje olan Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü Projesinin imzaları atıldı.

7-13

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Aksan ile MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Yazılım ile Geleceğe Atılım Projesi’nin lansman toplantısının sonunda projenin başlatılmasına dair protokole imza attılar. Projenin detaylarının ve kapsamının önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan basın lansmanında detaylı olarak açıklanacağı ifade edildi.

3-60

HABER: Savaş ARI