Düzce Üniversitesi’nin Akçakoca’daki fakülte yöneticileri CHP Akçakoca İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Akçakoca Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Kara, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Taşkıran ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Aydın, CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ile parti binasında bir araya geldi.

Ziyarette, “İrtikap” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyaretin ardından söz konusu ifadelerin kamuoyuna yansıması üzerine üniversite yönetiminin harekete geçtiği ve Prof. Dr. Oğuz Kara ile Prof. Dr. Recai Aydın’ın görevlerinden alındığı öğrenildi.

Prof. Dr. Oğuz Kara ile Prof. Dr. Recai Aydın’ın görevlerinden alınmalarına neden olan diyaloglar ise şu şekilde:
“Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Aydın: “İnşallah kendisi en kısa sürede aklanarak bu durumdan kurtulur ve çıkar. Çok alışık olduğumuz bir durum da değil.”
CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz: “Kıymetli hocalarım bu işin siyasi tarafına girer bunları sizlerle konuşmayalım. Elimizden geleni yapıyoruz, mücadele ediyoruz.”
Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Aydın: “Bu konuya hiç değinmemek ayıp olur diye düşündüm. Ortada herkesin gördüğü bir durum var. Ben şahsen kendisine üzüldüm. İnşallah süreç onun hakkında iyi sonuçlanır.”

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz: “Kendisi gibi bir dünya belediye başkanımız tutuklu biz de bunun siyasi mücadelesini veriyoruz.”
Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Aydın: “Sizin de söylediğiniz gibi bizim burada siyasi bir pozisyonumuz yok, sonuçta bizler de devletin verdiği işleri yapmaya çalışıyoruz. Ama bir realite var biz de bu ülkede yaşıyoruz. Hiç yokmuş gibi davranmak etik veya vicdanı gelmiyor.”
CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz: Sizin de hakkınız da hayırlısı hocam bunları zikrediyorsanız.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Aydın: “Sonuçta burada olayın bir tarafı olarak konuşmuyoruz. Bu ülkede beraber yaşıyoruz, herkes beraber yaşıyor. Sonuçta olan olaylarla ilgili yokmuş, hiç olmamış gibi yapamayız.”
Akçakoca Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Kara: “Devletin üniversitesiyiz”
Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Aydın: “Biz herhangi bir siyasi kurumun üniversitesi değiliz.”




