Düzce’de yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen Beyköy Beldesine bağlı Uğur Köyü oldu. Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle taşan Uğur Deresi köprülerin yıkılmasına, köye ulaşımı sağlayan yolların çökmesine neden oldu. Yaşanan felaket nedeniyle, Uğur Köyü’ne ulaşım adeta imkansız hale geldi.

Uğur Köyü sınırlarında bulunan Torkul Yaylası da sel felaketinden nasibini aldı. Yaylaya giden yolların sel sularına kapılması ile birlikte yaylaya ulaşım sağlanamadı. Toplamda 20 hanenin bulunduğu, yalnız bu yaz mevsiminde sadece bir ailenin yaşadığı Torkul Yaylasında mahsur kalan Fettah ve Yüksel Akdemir çiftine, yakınlarının haber vermesi üzerine AFAD ve Kızılay ekipleri tarafından dün zor şartlar altında ulaşılmıştı.  

 Eşi ile birlikte yaylada mahsur kalan Fettah Akdemir yaşadıkları mağduriyeti telefonla kendisi ile irtibat kuran Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a anlattı. Öncelikli ihtiyaçlarının hayvanları için yem ve jeneratörde kullanmak için benzin olduğunu söyledi.

“Hayvanlarım aç kaldı”

65 yaşında olduğunu ve bu yaşına kadar böyle bir felaketle karşılaşmadığını ifade eden Kandemir, “Ben yaylada hayvancılık yapıyorum. Cuma gününden Cuma günü iniyorum çarşıya süt getirmek için. Yolların kapanması nedeniyle yaylada mağdur kaldık. Kızılay ekipleri bize gıda kolisi ulaştırdı. Ben de kendilerine dedim ki; ‘keşke bize koli getirmeseydiniz, bizim kurbanlık aç kalacak, ona bir şey getirseydiniz.’ Çünkü hayvanın yemi yok. Bizim şu an hayvanlar için yemle, jeneratörümüz için benzine ihtiyacımız var. Orada Orman Muhafaza Memuru dedi ki; ‘Odayeri yolu açık, oradan neden gidip ihtiyaçlarını karşılamadın.’ Ben de eğer o yol açık olsaydı, ben gider Odayeri’nden ekmek isterdim. Bu millet hep mağdur. Benim mazotum olsa,  ben buradan en fazla Bolu Taşkesti’ye gidebilirdim. Benim mazotum yok Taşkesti’ye gitmeye. Yaylaya, Taşkestinden ulaşım var. Allah razı olsun devletimizden, bize yardım gönderdi. Ama hayvanlarımızın mağduriyeti devam ediyor. Ben şimdi yolun açılmasını bekliyorum. Yol açılırsa, hemen gitmem lazım. Ben 65 yaşındayım, bu yaşıma kadar daha böyle felaket görmedim” dedi.