Bolu Dağı’nın kuzey batısından doğan ve yan kaynaklardan beslenerek kilometrelerce yol kat etmesinin ardından Düzce Şehir Merkezinin tam da ortasından geçen Asar Deresindeki kirliliğin önüne bir türlü geçilemiyor.

Düzce Belediyesi tarafından, düzenli temizlik çalışması yapılmasına rağmen kirlik artarak devam ederken, kirliliğin ana nedenlerinden birisinin Doğanlı Köyü sınırlarında bulunan kum ocağı olduğu ileri sürüldü.

Doğanlı Köyü sakinlerinden Uğur Kubilay isimli bir vatandaş, konu ile ilgili bugüne kadar ilgili kurumlara bir çok şikayette bulunduklarını, ancak bir sonuç elde edemediklerini söyledi. Seslerinin duyulması için telefonu ile çektiği görüntüleri 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp İhbar hattına gönderen Kubilay, “Görüntüler ortada, kum ocağının olduğu bölgede aşırı derecede kirlilik söz konusu. Bunun önüne geçilmesi lazım. Daha önce, çektiğimiz görüntüleri, Düzce Belediyesi Beyaz masa birimine gönderdik, ancak bugüne kadar olumlu veya olumsuz bir yanıt alamdık” dedi.

“Asar deresinin kirlenme sebebi Doğanlı köyü köprüsünün yakının da bulunan bir kum ocağı” diyen Kubilay,  “Bu kısma kadar Asar Deresi temiz akmakta. Su burada kirlendikten sonra, Düzce merkeze kadar, su bulanık şekilde gitmekte. Gereğini yapacağınız için sizlerle paylaşmak istedik” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI