Düzce Belediyesi’nin iştiraki olan Bahçeşehir AŞ’de çalışan Osman Karadeniz’in iş akdi, 12 Ekim tarihinde iptal edildi. Karadeniz’in iddiasına göre, şirketten çıkartılması ile ilgili kendisine hiçbir gerekçe sunulmadı ve ihbar tazminatı ödenmedi.

“Beni kışın kapıya koydular”

Sesini duyurmak için konu ile ilgili şikâyetini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber whatsApp ihbar hattına yapan Osman Karadeniz, içeride bulunan alacaklarının hepsinin kendisine ödendiğini belirterek,  “Ben Bahçeşehir AŞ’de çalışıyordum, benim alacağım vardı. İşten çıkartılırken, alacaklarımı ödediler, sadece ihbar tazminatımı ödemediler. Alacağım bin 900 TL’ydi. Beni hiçbir gerekçe göstermeden, akşam mesai bitiminde ‘senin çıkışını verdiler’ dediler. 11 günlük tazminatım vardı onu aldım, ama ihbar tazminatımı ödemediler.  Yani işten çıkartmadan evvel bana hiçbir şekilde bildirim yapılmadı. Kendi kafalarına göre, bana çıkışımı verdiler ve bin 900 TL param kaldı orada. Sigortaya, kendisi isteği ile bıraktı diye bildirim yapmışlar.  Ama ben kendi isteğimle bırakmadım, ben orada çalışıyordum. İşten çıkartırken, bana hiçbir belge imzalatmadılar. 12 Ekim 2021 tarihinde çıkışımı verdiler, bir ay sonrada 11 günlük maaşımı ödediler. Ben birçok kez aradım Bahçeşehir AŞ’yi hiç kimse benim ile muhatap olmadı. Ben şuanda mağdurum, çalışacak işte bulamıyorum. Geçtiğimiz gün gittim oraya, sekretere ‘benim ihbar tazminatım ne olacak?’ diye sordum, ‘Abi vermiyorlar’ dedi. Beni kışın kapının önüne koydular. Bir gerekçe sunmadılar, hani bir gerekçe sunsalar kabul ederim” diye konuştu.

Yıldız: “Kötü niyetli bir durum olabilir burada”

Düzce Bahçeşehir AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Yıldız’da şirketin Düzce Belediyesi iştiraki olduğunu ve hiçbir hak verilmeden işçi çıkartılmasının söz konusu olmayacağının altını çizerek, “İnsanlar işten çıkartılabilir, farklı bir şeyler olabilir. Burası Belediyenin iştiraki olan bir şirketi, hakları verilmeden kimse işten çıkartılamaz, böyle şeyler söz konusu bile olamaz. Kötü niyetli bir durum olabilir burada” şeklinde konuştu.

Kaya: “Amirinin üzerine yürüdüğü için işten çıkatıldı”

Bahçeşehir AŞ. Yetkilisi Muhammet Doğan Kaya ise Osman Karadeniz’in amiri olan peyzaj mimarınun üzerine yürüdüğü gerekçesi ile işten çıkartıldığını kaydederek, “Bu bizim bahçe ekibinde çalışan bir arkadaş. Bu arkadaş idari amiri yani peyzaj mimarının üzerine yürümüş. Peyzaj mimarı ile tartıştılar diye 12 Ekim’de biz bu arkadaşı işten çıkarttık. Bu arkadaşın mesai ödemesi vardı, biz bunun ödemesini yaptık, maaş ödemesi vardı onu yaptık. Yani bütün haklarını verdik. İhbar tazminatı normal yolla çıkan işçilere veriliyor. Kaldı ki, bu arkadaş zaten 4-5 aylık bir personel. Normalde işten çıkartılmadan zaten bildirim yapılır. Ama sigorta hukukuna göre, amiri ile kavga edene 15 gün müsaade edemezsiniz. Kendisi zaten yaşanan tartışmanın ardından, anlık olarak işten çıkartılmış. Allah aşkına bunun tazminatı olsa ne kadar olur, 3-4 aylık bir personel” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI