Geçtiğimi Cuma günü 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin 22. yıldönümünde kayıplarını anan Düzce’de bugün deprem gerçeği bir kez daha kendisini hatırlattı. Düzce ilk olarak saat 15.40’ta meydana gelen Islahiye Köyü merkezli 5.2 şiddetindeki depremle sarsıldı.

Düzceliler şiddetli sarsıntının ardından büyük bir panikle sokaklara döküldü. O anlarda vatandaşlar sevdiklerine ulaşmak için telefonlara sarılırken yoğunluk nedeniyle internet erişimi ve hatlarda sorun yaşandı. Düzceliler ilk paniği atlatamadan 17 dakika sonra bu kez 15.57’de de Köprübaşı Ömer Efendi Köyü merkezli 4.1 şiddetinde ikinci bir deprem meydana geldi.

SOYLU: OLUMSUZ DURUM YOK

Sarsıntıların ardından ilk açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Bakan Soylu, “Düzce'de, saat 15.40’ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

VALİ ATAY: İLK BİLGİLERE GÖRE CAN KAYBI YOK

Düzce Valisi Cevdet Atay ise “İlimizde 15.40 sıralarında meydana gelen depremden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir. Vatandaşlarımızı bir süre soğukkanlı ve tedbirli olmaya davet ediyoruz.” dedi.

ÖZLÜ: MÜSTERİH OLUN

NTV canlı yayınına konuk olan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ulaşan herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirterek Düzceliler’e müsterih olmalarını söyledi. Özlü, “Yaklaşık 5 şiddetinde bir deprem. Şu ana kadar bize gelen kötü bir haber yok. Konut stokumuzun yüzde 80’i yenidir. Kat sınırlaması vardır ve yatay mimari vardır. Ben Düzceli kardeşlerime soğukkanlı olmalarını öneririm. Biz deprem konusunda hazırlıklı bir iliz. Kimse endişe etmesin. Müsterih olsunlar. Şu ana kadar bize gelen hasar veya yaralı veya daha kötü bir yok. Çok şükür.” dedi.