Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, mahallelerdeki sosyal alan ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti.  Bu kapsamda Başkan Özlü öncülüğünde Düzce’nin imajını zedeleyen atıl binalar tek tek değerlendirilmeye başlandı.

Birçoğu deprem anıtı gibi duran atıl binaların tadil edilerek Düzceli’nin hizmetine alınması için talimat veren Başkan Dr. Özlü, ilk aşamada 3 mahallede bulunan binaların sosyal tesise dönüştürüleceği müjdesini verdi. Böylelikle Düzce, hem bir şehir görüntüsüne bürünmesi anlamında yakışmayan görüntüden kurtulacak hem de Düzceliler yeni sosyal tesislere kavuşacak.

Düzce Merkez’e bağlı 56 mahallenin ihtiyaçlarını vatandaşların talepleriyle birlikte değerlendiren Düzce Belediyesi, bir sosyal belediyecilik örneği olan projeyle birlikte ilk olarak Beyciler, Çavuşlar ve Çamköy mahallelerinde tespit edilen atıl binaların kadın ve gençlerin kullanabileceği alanlara dönüştürülmesi çalışmalarına başladı. Başkan Özlü, yardımcıları ve ilgili müdürlük personeli ile 60 ile 371 metrekare arasında olan binaların son durumunu yerinde inceleyerek projeye son şeklini verdi.  

“VATANDAŞLARIMIZI KENDİ MAHALLELERİNDE KONFORLA BULUŞTURACAĞIZ”

Projenin detaylarını paylaşan Başkan Özlü, “Özellikle kadınlarımız ve çocuklarımızın kaliteli zaman geçirebileceği, kendilerini evlerinde gibi hissedebileceği aynı zamanda birlikte oyun oynayıp sohbet edebilecekleri sosyal tesisler hazırlıyoruz. İlk etapta atıl vaziyetteki binaları değerlendireceğiz. İç ve dış mekanlarını mimarlarımız düzenleyecek. Bahçesi olan binaların bahçelerine de çocuk oyun grupları koyacağız. Gençlerimiz için ücretsiz internet bağlantısı olacak. Böylece her yaştan ve kesimden hemşerimizi kendi mahallesinde belediye aracılığıyla konfor ile buluşturacağız” dedi.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Başkan Özlü, bu süreçte muhtar ve mahalle sakinlerinin taleplerinin de sosyal tesiste yer alacağını kaydederken sosyal tesislerin içinde televizyon, buzdolabı, koltuk takımı, kitaplık, fırın gibi temel ihtiyaç malzemeleri olacağı öğrenildi. Yeni yaşam alanlarında çocuklar da unutulmazken mekânlar oyun grupları ve oyuncaklarla donatılacak. Tesislerin bahçesinde vatandaşların keyifli zaman geçirebileceği kamelyalar yer alacak. Mahalle gençleri için de sosyal tesise bilgisayarlar yerleştirilerek ve ücretsiz internet bağlantısı sağlanacak.

Sosyal tesislerin verimli değerlendirilmesi için mahallelerdeki bir kişinin de sorumlu olacak. Böylelikle ihtiyaçların anında karşılanması ve giderlerin kontrol altında olmasıyla aidiyet duygusu sağlanacak.