Eski Sanayi Çarşısında oto elektrik dükkânı bulunan Ali Alemdar, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait araçların bakım ve onarımını yapıyordu. Feyzullah Dereci’nin Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne atanmasının ardından, kurumdan yaptığı hizmetlerin ücretini alamadığını öne süren Alemdar, mahkemeye başvurdu. Mahkemeden de bir sonuç alamayan Alemdar, bu kez sosyal medya hesabı üzerinden, Afyon’a vekâleten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne atanan Dereci hakkında “Yandaşlarına peşkeş çekiyor” paylaşımında bulundu.

Bu paylaşımın ardından soluğu mahkemede alan Dereci, Alemdar hakkında suç duyurusunda bulundu. 6 sene süren mahkeme sonucunda Alemdar hakkında 5 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, Alemdar’ın daha önceden bir suç dosyası ve sabıkasının olmaması nedeniyle hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.  

Dereci döneminde Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde yolsuzluk yapıldığı yönündeki iddialarını sürdüren Ali Alemdar, konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada, Dereci döneminde kurumda çalışan bir personelin yolsuzluk iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını öne sürerek, kendisinin de aklanmak için karşı dava açacağını kaydetti.

“Bu yolsuzluk ortaya çıktı, ama ben 6-7 sene mahkemelerde süründüm”

Alemdar, “2001 yılından itibaren Gençlik Spor Hizmetlerinin araç ve gereç işlerini yapmaktayım. Yüklenici firma olarak bütün araç gereç işlerini bugüne kadar biz yapıyorduk Alemdar oto olarak. Fakat Ömer Faruk Şiran Bey aniden görevden alınınca oradan bir alacağımız kaldı. Alacağımızı alamadık. Dereci, ‘giden Müdürün borcunu ödemem deyip’ bana olan borcu ödemedi. Konu yargıya intikal etti. Bizde sosyal medyadan paylaşım yaptık. Yandaşlarına peşkeş çekiyor diye bir paylaşımda bulundum, dava konusu oldu. Mahkemelik olduk, mahkemede cezayı aldık, fakat benim ithamda bulunduğum yolsuzluk ortaya çıkmıştır. Bu yolsuzluk ortaya çıktığı gibi, ben 6-7 sene mahkemelerde süründüm” dedi.

“Benim 7 senemi çaldılar…”

Kurumdan alacağını da hala alamadığını belirten Alemdar,  “Alacağımı da alamadım, hala ödemediler. Neden? Evrakları imha etmişler. Gençlik Spor da çalışan arkadaşların ifadeleri burada; Borçları olduğunu, o zaman para olmadığı için ödeyemediklerini, fakat Gençlik spor ortada bir evrak yok diyerek ödeme yapmıyorlar. Nasıl imha ettilerse evrakları imha ettiler. Şuanda ben parasında da değilim. Fakat 7 senemi çaldılar. Gençlik Spor İl Müdürlüğünün evraklarını da ben mi bekleyeyim? Ben de evrak var. Gençlik Spor İl Müdürlüğünden aldığım evraklar. Neden evrakları bulamıyorlar? Kim imha etti? Ne iş yapmaktalar? Ben mağdurum, Milletvekillerine söyledik ses yok, İl Başkanlarına söyledik ses yok. Yeni gelen müdür beyin az çok bilgisi var, ama onu bağlayan bir şey yok, yeni geldi. Bizi ilgilendiren eski müdür, biz eski müdürle sorun yaşadık. Elimizde mahkeme dosyaları var ve benim peşkeş çekiyor diye ithamda bulunduğum konu da doğru çıktı. Ben 6 senemin ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Geri dava açacağım onun hazırlıkları içerisindeyim. Fakat dava alacak davası değil, çünkü evrak yok diyorlar. Burada Gençlik Spor İl Müdürlüğü personellerinin ifadeler var. Evrakların olduğunu ödemeyi yapamadıklarını, müdür bey de aniden görevden alındığı için Yeni gelen Müdür de bize orada diklenerek istediğin yere git ben bu parayı ödemem çık kapıdan dışarı dedi zaten bunlar evraklarda ve Savcılıkta da belli. Ben davayı bekledim. Tazminat davası açtılar, kazandım davayı. Çünkü benim ithamda bulunduğum olaylar ortaya çıktı. Mağdurum konunun biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyorum” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI