Türkiye genelinde Server Gençlik Derneği tarafından koordine edilen ve yerelde Konuralp Gazi İlim Kültür Çevre ve Sağlık Derneği’nin yürütücülüğünü üstlendiği “Haydi Çocuklar Camiye” projesi Düzce’de başarıyla tamamlandı.

Çocukları camiye alıştırma ve dini güzel öğretme hedefiyle Türkiye genelinde başlatılan “Haydi Çocuklar Camiye” projesine Düzce’de katılım yüksek oldu.

28 Ocak sabah namazı ile başlayıp, 4 Şubat yatsı namazı ile sona eren etkinliğe Düzce’den 426, Türkiye genelinde ise 167 bin 554 çocuk kayıt yaptırdı.

Düzce’de projeye katılan ve yarışmalarda başarı elde eden 70 çocuğa çeşitli hediyelerin verildiği ödül töreninde konuşan Proje İl Koordinatörü Abdullah Çetin Esen şunları söyledi:

“Proje ile de çocuklarımızı dünya hayatı sınavına hazırlamayı hedefliyoruz”

“Zinde bir gençlik yetiştirmek için, yediden yetmişe tüm insanların olumlu kazanımlar edinmesi amacıyla Türkiye İzcilik Federasyonuna bağlı izcilik faaliyetlerinin yanı sıra her yıl Haydi Çocuklar Camiye sloganıyla çocuklarımızı 5 vakit namaz ile buluşturuyoruz.

Cami, aynı zamanda Allah’ın evidir. Yani burada aslında Rabbimizin misafiriyiz! Unutmayın! Allah’ın kapısı ve evi bize her zaman açıktır. Camide arkadaşlarımızla ve büyüklerimizle kıldığımız namazlar, Allah’ın makamında daha güzel bir namaz olur. Çünkü Allah, bize sosyalleşmeyi ve insancıl olmayı öğütlüyor.

Dünya hayatının bir sınav, bir hayır yarışı olduğuna, bu dünyada vereceğimiz son nefesten sonra başlayacak olan sonsuzluk âlemindeki yerimizin, bu yarışmanın sonucuna göre şekilleneceğine inanıyoruz. Haydi Çocuklar Camiye projesi ile de çocuklarımızı bu sınava hazırlamayı hedefliyoruz. Çocuklarımıza verdiğimiz hediyelilerde bizlere yardımcı olan hayırseverlere, siz değerli velilerimize ve tatbiki bu projeye katılan tüm çocuklarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”  

Konuşmaların ardından çocuklara hediyeler verilmesi ile program sona erdi.