Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Eegemnlik ve Çocuk Bayramı bu yıl da buruk geçti.

Tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de yeni tip koronavirüs kısıtlama ve tedbirleri nedeniyle miniklerin hünerlerini sergilediği büyük kutlama ve törenler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenemedi.

Önceki yıllarda 23 Nisan günlerinde düzenlenen kutlamalarda cıvıl cıvıl çocuk sesleriyle dolup taşan okulların bahçeleri salgın nedeniyle bu yıl da boş kaldı.

Düzce’de çocuklar kendilerine armağan edilen çocuk bayramını evlerinden de olsa kutlamaktan geri durmadı ve bayram coşkusu evlere taşındı.

Evlerinin camlarını ve odalarını süsleyen çocuklar, şiir ve şarkılarla bayramı evlerinde yaşadı. Aileleri de çocukların sevince ortak oldu.

Çocukların ailelerinin çektiği görüntülere yansıyan mutluluğu görülmeye değerdi.

DÜZCE AL BAYRAKLARLA DONATILDI

23 Nisan’ın da eklenmesiyle bu hafta 3 gün uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında boş kalan sokaklar Düzce Belediyesi eliyle bayrama hazırlandı.

Kentin en işlet noktası olan ancak 70 saatlik kesintisiz kısıtlamada boş kalan İstanbul Caddesi boydan boya Türk Bayrakları ile donatıldı.

Kısıtlama nedeniyle evlerinde olan vatandaşlar da balkonlarına astıkları bayraklarla bayramı kutladı.