Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4-10 Aralık tarihlerine ait illere göre haftalık 100 bin kişiye düşen vaka haritasını yayımladı. Tabloya göre 100 binde en çok vaka görülen il 467 ile Kırklareli oldu. Vaka yoğunluğu en az olan kent ise 3,92 ile Van olarak kayıtlara geçti.

15 haftanın en düşük vaka sayısı

Tam normalleşme sürecindeki rehavetle birlikte vakaların kontrolden çıktığı Düzce’den birkaç haftadır olduğu gibi yine iyi haber geldi. Düzce’de zirveyi gördükten sonra bir inişli bir çıkışlı seyir gösteren haftalık vaka verilerindeyse bu kez kesin bir düşüş yaşandı. Bir önceki haftaya göre 4-10 Aralık haftasında Düzce’de her yüz bin kişide görülen vaka sayısı 85 puan birden düşerek 194,60’a geriledi.

Düşüş hızlandı

Düzce’de sağlık sistemini zora sokan artışın ardından yaşanan düşüşle veriler geçen hafta 300’ün, bu hafta ise hızlı bir düşüşle 200’ün altını gördü. Vaka yoğunluğu Düzce’de son 15 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Açıklanan verilere göre son haftada Düzce il genelinde 770 kişiye daha COVİD-19 teşhisi konuldu. Günlük ortalama vaka sayısıysa110 oldu.

Umutlar tazelendi

Normalleşme öncesi 20’in altına kadar gerileyen günlük vaka sayılarında patlama yaşanan kentte, son dönemde düşüşün hızlanması salgının geride kalacağı gün adına umutları tazeledi. Tedbirsizlik, denetimsizlik ve aşısızlıkla baş gösteren rehavetin kâbusu yaşattığı Düzce’de maske, mesafe ve temizlik kurallarına tam uyum, aşılama ile birlikte en koruyucu önlemler olmayı sürdürüyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN