2021 YKS maratonu üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla sona erdi. Tercih yapan öğrencilerin yüzde 85’i 25 tercih yapabildikleri okullardan birine yerleşerek üniversiteli oldu.  Açılan yeni bölümleri ve devam eden programlarıyla Düzce Üniversitesi’ne de binlerce öğrenci yerleşti.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖĞRENCİYE CEVAP

Zeynep Akbıyık isimli bir öğrenci Düzce Üniversite’sine yerleşmesinden duyduğu memnuniyetsizliği “Ağlaya ağlaya geliyorum” sözleriyle sosyal medyadan paylaştı. Düzce Üniversitesi’nin resmi sosyal medya hesabından yeni öğrencileri Akbıyık’a “Genelde mezun öğrencilerimiz Düzce’den giderken ağlarlar. Bizler sizleri tebessümle bekliyoruz” yanıtı geldi.

GENÇLER SOSYAL MEDYADA HAYAL KIRIKLIKLARINI PAYLAŞTI

Her ne kadar bir üniversite şehri olarak lanse edilse de Düzce, üniversite okumak için gelen gençler tarafından sosyal etkinlik ve imkânların olmadığı bir kent olarak görüldüğü de bir yerleştirme döneminde daha görülmüş oldu. Sosyal medyada birçok öğrenci de Düzce’nin gençlere yönelik sosyal, sportif ve sanatsal imkânları olan bir şehir olmamasından yakındı.

ÇAKAR: GENÇLER DÜZCE’DE YAPACAK BİR ŞEY BULAMIYOR

Acı gerçeği Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da geçtiğimiz günlerde katıldığı bir tv programında dile getirmişti. Çakar,  “Memnuniyet var ama biraz daha gençlerin doğaya, yeşile, kamp yaşamına özendirilmesi lazım. Düzce'yi cazibe alanı olarak sunmayı başarabilirsek öğrencileri yakalayabiliriz. Hocam Düzce'de yapacak bir şey yok diyorlar, bu algıyı sosyal aktivite anlamında yıkmamız gerekiyor. Gençlerin bizden farklı ruh dünyası var, bana kalsa çok şey var ama onlar yapacak bir şey bulamıyorlar, sokağa çıkınca yapmak istedikleri farklı şeyler var, keyifli zaman geçirmek istiyorlar, canımız sıkıldığında eğleneceğimiz alan yok diyorlar.” diye konuşmuştu.

DÜZCE’DE SANAT, SPOR VE KÜLTÜR SIFIRA YAKIN

Düzce Üniversitesi, kurulduğu 2006’dan bu yana düzenli olarak büyüyüp öğrenci sayısını arttırsa da aradan geçen 15 senede Düzce, sosyal anlamda bir türlü istenilen seviyeye ulaşamadı. Konser, tiyatro, sergi, konferans başta olmak üzere sanatsal ve sosyal etkinliklerin sıfıra yakın olduğu kentte Düzceliler de belediyelerden stres atabilecekleri imkânlar ve şehrin kültürel yönünü güçlendirecek proje ve etkinlikler bekliyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN