Düzce Valisi Cevdet Atay yarın başlayacak Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Bayram; huzurdur, dayanışmadır, kardeşliktir”

Vali Atay, mesajında, mübarek Kurban Bayramı’na kavuşma sevincinin yaşandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bayram; huzurdur, dayanışmadır, kardeşliktir. Her bayram olduğu gibi bu bayram da yetimler sevinecek, dargınlar barışacak, geçmişlerimizin ruhuna birer Fatiha göndermeyi de ihmal etmeyeceğiz. Bu güzel hasletlerimiz sayesinde; Türk milleti, iyi günde de, kötü günde de birlik olabilme, kenetlenebilme, tek yürek, tek yumruk gibi hareket edebilme kabiliyetiyle binlerce yıldır ayakta kalmayı başarmıştır.”

Bayramda “Sosyal mesafe, maske, temizlik” çağrısı

Huzurlu bir bayram geçirilmesi için Düzce Valiliği’ne bağlı tüm birimlerin görev başında teyakkuzda olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Araçlarıyla yollara çıkan tüm vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını, hız sınırlarına riayet etmelerini, emniyet kemerlerini takmalarını, uykusuz direksiyon başına geçmemelerini ve trafik kurallarına uymalarını istirham ediyorum. Bayram sevincimizi matem havasına büründürmemek için kurallara uyalım. Bu bayramda da Covid-19 salgınıyla mücadele tedbirlerinin hassasiyetle uygulanması, kontrollü sosyal hayat sürecinde mesafenin korunması, maske takılması, temizlik ve izolasyon kurallarına riayet edilmesi önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Düzceli hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyor; bayramın ülkemize ve tüm İslam âlemine sağlık, mutluluk, barış, huzur ve refah getirmesini temenni ediyorum."

BELEDİYE BAŞKANI DR. FARUK ÖZLÜ KURBAN BAYRAMINI KUTLADI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Özlü, “ Sevgili Düzceliler, mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kurban Bayramımızın İslam alemine ve Türk milletine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” dedi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı;

Şahin açıklamasında; “Milletçe zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde, milli birliğimizi ve beraberliğimize daha da büyük bir önem vermemiz gerekmektedir. Şüphesiz her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da milli ve manevi değerlerimiz etrafında bütünleşerek milletçe, dostluğumuzu, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı güçlendireceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle, her zaman olduğu gibi bu bayramda da, karşılıklı sevgi ve saygının öne çıkması, dargınların barışması ve herkesin kardeşçe kucaklaşması en büyük temennimizdir. İnşallah, hep birlikte ve huzur içerisinde bir bayram geçirmeyi rabbimden niyaz ediyorum. Bugünleri tedbir, sosyal mesafe ve maske ile aşacağız. Vaka sayılarının, binli rakamların altına düştüğü şu günlerde ikinci bir dalga yaşanmaması için devletimizin aldığı koruma önlemlerine ve yasaklara uyulmalı, salgınla topyekün mücadelenin bir parçası olunmalıdır. Sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu mübarek günlerin ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa sağlık, barış, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Haber: C. Üstüner