Düzce Şehir Mezarlığı, bugün en kalabalık günlerinden birisini yaşadı. Düzceliler, her bayram olduğu gibi, bu Kurban Bayramı öncesinde de Düzce’de bulunan mezarlıklarda yakınlarının kabirlerine koştu. Özellikle Düzce Şehitliği ve Düzce Şehir Mezarlığı, yakınlarının kabirlerini ziyaret edenlerle doldu taştı.

Düzce Şehir Mezarlığında kimileri kabirlerin bakımını yaparken, kimileri ise yakınlarının kabirleri başında dualar edip, Kur’an-ı Kerim okudu. Büyük hüznün hakim olduğu Düzce Şehir Mezarlığı, Düzce Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından yapılan bakım ve temizlik çalışmaları ile Kurban Bayramına hazır hale getirdi.

Düzce Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, tüm kabirler dahil mezarlığın içi ve çevresinde geniş kapsamlı bakım ve temizlik çalışması yaptı.

Öte yandan, Düzce Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü de her yıl Arife günleri okutulan geleneksel mezarlık mevlidini bu yılda okuttu.

Ayrıca, her bayram arifesinde olduğu gibi bu yılda, Şehir Mezarlığının girişinde yerini alan çiçekçiler, yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlara çiçek satışı yaptı.  

HABER: Savaş ARI