Düzce’de ekonomik kalkınmanın artırılması, yurt içi ve yurt dışı yatırımcıların Düzce’ye kazandırılması adına Düzce’nin tanıtımının yapabilmesi amacıyla hizmet verecek olan “Düzce Yatırım Ajansı” gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılış törenine Düzce protokolünün yanı sıra TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Dr. Zülkif Dağlı Düzce’de yatırım ve istihdamın arttırılması hususunda sürekli konuşulduğunu, artık somut adımların atılması gerektiğini belirterek “Burada güzel bir birliktelik oluşturduk. Bazı illerde sadece Ticaret Odası ve Belediyeler nezdinde kurulan böyle ofisler var. Ancak bizim kurduğumuz ofis bu birlikteliğin oluşması açısından önem arz ediyor. Turizm ilimiz için önemli. Düzce bir cazibe merkezi. Bu organizasyon turizm açısından da çok kıymetli. Sürekli konuşuluyor ama artık ortaya somut bir şeylerin konması lazım. Tarım konusunda sadece fındıkla yetinmemeliyiz. ABD’ye fındık ihraç etmeliyiz. Tarım fuarını yaptık. Bu yıl tekrar yapacağız. Burada fuar merkezi açmak zorundayız” dedi.

Düzce’ye Gümrük Müdürlüğü kurulması yönünde Ticaret Bakanlığı’ndan yazı geldiğini belirten Vali Dağlı “Gümrük müdürlüğümüz kuruluyor. Bununla ilgili yazılar geldi. Milli Emlak’a ait bir yerimiz var. Yatırımı bizden bekleniyor. Ticaret Bakanlığı siz yatırımı yapın kurulum noktasında sıkıntı yaşanmayacak” diyor. Yazısı geldi.” dedi.

“İlimizin gençlerinin istihdam edilmesi noktasında önemli bir girişim”

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir Dr. Faruk Özlü’nün sanayi tecrübesinin Düzce için çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Ticaret Odamız çok gayretli ve sürekli projeleri ile bizi sıkıştırıyor. Bizde Ankara’da bu  projeleri takip etmeye gayret ediyoruz. Bakanımızın sanayi tecrübesi bizim için çok önemli bir avantaj. Valimizde Ankara’da girişimleri ile bize güç katıyor. Düzce ölçeğinde bir ilin hayal edemeyeceği bir iş yapıyoruz. Büyük şehirlere yakışır Ankara ve İstanbul’a yakın bu ile yakışır bir ajans kuruluyor. İlimize yatırım kazandırılması ve yatırımcıya cazip fırsatlar sunulması amaçlanıyor. İlimizin gençlerinin istihdam edilmesi noktasında önemli bir girişim. Bu sebeple çok heyecanlıyız.”

“Amacımız Düzce’nin imkanlarını pazarlamak”

Amaçlarının Düzce’nin imkanlarını pazarlamak olduğunu belirten Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü şunları söyledi: ““Ajansın kuruluş amacı Düzce’ye yatırımcı çekmek, Düzce’nin imkanlarını pazarlamak. Biz Düzce’de 10 bin kişiye istihdam sağlamayı taahhüt etmiştik. Düzce’de yatırımcılar için yeterli sanayi parseli yok. Bu sebeple Organize Sanayi Bölgemizi genişletme kararı aldık ve bir protokol ile yaklaşık 350 hektarlık alanın Bölgeye dahil edilmesini sağladık. Düzce’deki OSB’lerin toplam alanı 775 hektar. Bizim yaptığımız çalışma ile sanayi alanı yüzde 50 oranında artacak. Haziran ayı içerisinde Düzce’de İktisat ve Kalkınma Kongresini düzenliyoruz. Kongrede Düzce’nin önümüzdeki 10 yıl içerisinde tarımda, sanayide ve turizme nereye gelmesi gerektiğini konuşacağız.”

“Şehrimizin kalkınmasına ivme kazandırmayı amaçlıyoruz”

Düzce’ye kalkınmada ivme kazandırmak istediklerini belirten Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin şunları söyledi: “Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde “Düzce Yatırım Ajansı” hizmete girdi. Ajansımızda gerçekleştireceğimiz faaliyetlerle şehrimizin kalkınmasına ivme kazandırmayı amaçlıyoruz. “Düzce Yatırım Ajansı”, her şeyden önce Düzce’deki birlikteliğin resmi olacaktır. Bu Ajans ile ana hedef Düzce’yi stratejik yatırımcılarla buluşturmak ve istihdama pozitif yönde katkı sağlamak olacaktır. Düzce’mizin sanayileşme, turizm ve tarımdaki ayrıcalıklarını ortaya çıkararak yatırımda ve tedarikte en iyi alternatifler arasına girmesini hep birlikte sağlayacağız. Belirlediğimiz bu üç ana alanda sektör çalışmalarına hız vererek en ideal yatırım ve üretim planlarını ortaya çıkaracak, bu yapacağımız planlamalara ulusal ve uluslar arası yatırımcıları da dahil edeceğiz.”