Düzce’de fikirleriyle sahada olmak isteyen lise arkadaşı gençler, 2019 yılında kurdukları Genç Diriliş Hareketi’ni daha sonra ise kâğıda döktü.

Mart 2020’de ilk sayısını çıkardıkları Meşakkat dergisiyle kısa sürede ülke çapında geniş bir okuyucu kitlesine ulaşan gençler, usta kalemlere de sayfalarını açmaya başlarken son olarak ekim ayında çıkan Cahit Zarifoğlu temalı 4. sayılarını da edebiyatseverlerle buluştu.

Sayfalarda hem edebiyat ve fikir hem de Düzce var

14 kişilik bir dost grubuyla yola çıkan gençler, memleketleri Düzce’nin tanıtımına da ayrı bir önem verirken kentin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan bilgi ve fotoğraflar Meşakkat sayfalarında yer alıyor.

Uluslararası Dergi Günleri’ne katıldılar

Meşakkat ekibi Dünya Dergiler Birliği (DERGİBİR) tarafından bu yıl 12.si düzenlenen  ‘Uluslararası Dergi Günleri’nde de Sirkeci Garı’ndaki yerini aldı. 4 gün boyunca garda açtıkları stantta hem dergilerini hem Düzce’yi tanıtan gençler edebiyat dünyasının önemli isimleriyle de bir araya gelme fırsatı elde etti.

‘Düzce’de böyle bir hareket yoktu’

Derginin genel yayın yönetmenliği görevini üstlenen Erol Alkan, Meşakkat'in Düzce'de liseli arkadaşların bir araya gelerek çıkarttığı bir dergi olduğunu ifade ederek, "Düzce'de böyle bir hareket daha önce yoktu, biz daha çok görüntüye sığdırılmaya çalışılan gençliğin aksine artık fikir ve aksiyon olarak sahada olmak istedik. Meşakkat dergisini kurarak böyle bir atılım gerçekleştirdik." diye konuştu.

Usta yazarlar dergiye güç kattı

Düzce'nin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan bilgi ve fotoğraflara da dergilerinde yer verdiklerini ifade eden Meşakkat editörlerinden Şenol Güler, genç kuşak yazarlara sahip bir dergi olduklarını, usta yazarların da dergiye güç kattığını dile getirdi.

Öncü Haber Merkezi / AA