‘Kış bitti, bahar geldi’ derken soğuk hava dalgası Düzce ve bölgesini esir aldı. Hafta sonu 30 dereceyi gören hava sıcaklıkları 15 derece birden düştü.

Dolaba kaldırılan mont ve botlar yeniden çıkarıldı. Düzce kent merkezinde aralıklarla sağanak yağmur etkili olurken kentin yüksek kesimleri ise nisan ortasında yağan karla beyaza büründü. Dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar beyaz bir sabaha uyandı.

Türkiye’nin iki büyük kenti Ankara ve İstanbul arasındaki önemli bir geçiş noktası olan Bolu Dağı’nda da hafif kar ve sis etkisini gösteriyor. D-100 karayolunun Elmalık, Abant Kavşağı, Dağkent, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde hafif kar etkili oluyor.

Bölgede sis nedeniyle görüş mesafesi de düştü. Karayolları ekipleri, karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, trafik polisleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Düzce’de yağışlı hava perşembe gününde itibaren yerini yeniden güneşe bırakacak. Artışa geçecek olan hava sıcaklıkları pazar günü 25 derece ve üzerini görecek. 

Öncü Haber Merkezi /AA