İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde etkisini arttıran soğuk havalar nedeniyle 81 il valiliğine “Kalacak Yeri Olmayan Vatandaşlar” konulu genelge göndermesinin ardından Düzce Valiliği harekete geçti. Düzce Valisi Cevdet Atay başkanlığında, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş ve kurum amirlerinin katılımıyla, il genelinde barınma ihtiyacı bulunan kişilerin tespit edilmesi ve uygun barınma alanlarının sağlanması amacıyla toplantı gerçekleştirildi.

Kimse sokakta bırakılmayacak

Toplantıda kalacak yeri olmayan vatandaşların, sağlık kontrolleri yapılarak ihtiyaç duydukları yakacak, temel gıda, giyim, sağlık gibi ihtiyaçları da giderilmesine yönelik faaliyetlerin arttırılması kararı alındı. Barınma ihtiyacı olan vatandaşların öncelikli olarak kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerine yerleştirilmesi, bunun yetersiz kalması durumunda da, anlaşmalı pansiyon, otel gibi yerlerde ücretsiz konaklama sağlanması kararlaştırıldı.

Düzceliler’e ihtiyaçlıları bildirin çağrısı

Bu kapsamda valilikten Düzceliler’e de kalacak yeri olmayan vatandaşların bildirilmesine yönelik çağrı geldi. Valilikten yapılan açıklamada, “Değerli Düzceliler; Yılın en soğuk dönemine girdiğimiz bu günlerde hiçbir vatandaşımızın sokakta kalmasına tahammülümüz yoktur. Kalacak yeri ve imkânı olmayan vatandaşlarımızın konaklama ihtiyaçlarını bildirmek için, 112 ACİL numarasından bizlere ulaşabilirsiniz.” denildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN