Koronavirüs salgını, Türkiye ekonomisini büyük ölçüde etkiledi. Salgınla mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar nedeniyle birçok esnaf işyerini kapatmak zorunda kalırken, kapanan işyerlerinde çalışan binlerce kişi ise işsiz kaldı. Bu durum ise, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce ekonomisini de sarstı.

Düzce’de vatandaşların bir numaralı gündeminde ise ekonomi var. Türkiye ekonomisini “Gidişat çok kötü” diye değerlendiren vatandaşlar, Ayçiçek yağı başta olmak üzere bazı ürünlere getirilen zamlara tepki gösterdiler.

İşte Düzce halkının ekonomi ile ilgili düşünceleri:

“Ekonomi süper”

Yılmaz Aktaş: Çok güzel değerlendiriyorum, süper. Bana göre ekonomi iyi, güzel. Memnunum ben her şeyden… Zamlar düşecek ileride. Bazı yerlerde millet kendi kafasına göre şey yapıyorlar. Kimi 50 lira kimi 40 lira, yağ üzerine konuşalım. Bazı yerlerde 55’e de var, 70’e de var. Kötü oldu ama mecbur yapacak bir şey yok.

“Ekonomi pekiyi görünmüyor”

Harun Ünal: Şu en ekonomi pek iyi görünmüyor. Alım gücünün düşmesi ve gıda fiyatlarının yükselmesi kötü oldu. Yağ fiyatları özellikle çok pahallı.

“Ekonomi bana göre iyi değil”

Seyfettin Köksal: Beyefendi, ben memurluk yaptım o bakımdan ekonomi konusunda uzman sayılmam. Herkes mesleğinde uzmandır. Bana göre iyi değil ancak uzmanları daha detaylı olarak bilebilir ve farklı bir şey söyleyebilirler. Biz hiçbir zaman zamdan memnun olmadık, bir de şunu söyleyim; devlet, hükümet memura zam vermiyor. Çalışana da vermiyor emekliye de vermiyor. Üstüne de diyorlar ki, verdiğimiz zam fazla bile. Yemezsen içmezsen fazla ama tüketmeye başlayınca 2-3 maaş daha gerekir.

“Enflasyon rakamlarını doğru bulmuyorum”

Mustafa Yılmaz:  Ekonomi, kötü çünkü zamlar, verilen maaşlar birbiriyle örtüşmüyor. Aldığımız para belli emekliyim ben, gelen zamlar da ortada yani iyi değil. Memnun değiliz. Enflasyon rakamlarının doğru olmadığını düşünüyorum, aldatıcı rakamlar ve doğru bulmuyorum. Gerçek rakamlar değil.

“Kaşıkla veriyor, kepçeyle geri alıyor”

Ali Sağlam: Çok kötü bir şey sordun ya, nasıl ben onu yorumlayayım. Bence dengesiz bir yönetim var. Fakir ve zengin oldu ortalık, orta kesim bitti. Fakir, zengin var şuanda. Herkes bankalara borçlu.  Kim iyi değerlendiriyor onu? İşte ortalık bitti, bir yağ tenekesini sor, çayın kilosunu sor, sebze meyveyi sor fiyatlar hep uçtu gitti. Herkes biliyor, değerlendirmeye gerek yok. Enflasyon zaten bozuk, emekliye verdiği maaş ne? Enflasyona karışılıyor mu sizce? Kaşıkla veriyor, kepçeyle alıyor.

HABER: Savaş ARI