Düzce Belediyesi 2020 yılı bütçesi, belediye meclis salonunda meclis üyeleri tarafından görüşülerek karara bağlandı.

"Bu zamlar Düzceliler'i yoracaktır"
2020 yılı bütçesinde su, ulaşım, mezarlık gibi kalemlere zam yapıldığını açıklayan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, AK Partili belediye meclis üyelerinin oyları ile kabul edildiğini vurguladığı zamları eleştirdi. İl Başkanı Er, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Enflasyonun 8.4 çıktığı bir ülkede yapılan bu zamlar Düzceliler'i yoracaktır. Bu vesile ile yerel seçimlerde sıklıkla dile getirilen “Ankara’dan para bulunma ve sorunları çözme yönteminden vazgeçildiğini , Bugüne kadar ak partili belediye başkanları tarafından yönetilen Düzce Belediyesi'nin borcunu, zam yaparak Düzceliler'e ödetme yolunun terci edildiğini görüyoruz." 

"Yol haritalarının olmadığının göstergesidir"
Ülkedeki birçok belediyenin indirim için çabalarken, Düzce Belediyesi'nin zam yoluna gitmesine tepki gösteren İYİ Parti İl Başkanı Er, "Türkiye genelinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere iktidar partisinden muhalefete geçen tüm belediyeler bütçe fazlası verirken, çeşitli kalemlerde indirime gitmek için çaba sarfederken ve bir çok projeyi bu bağlamda hayata geçirirken, Düzce Belediyesi'nin bırakın vaat edilen projeleri hayata geçirmeyi, yanlış idare sonucu oluşan borcunu ödemek için bir çok  kaleme zam yapması ve nereye harcandığı konusunda hepimizin kafasında soru işaretlerinin olduğu bu borcu vatandaşa ödetmesi, esasen üzerinde çalışılmış bir yol haritalarının olmadığının göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Belediyelerin asli görevinin halka hizmet olduğunu belirten Er, açıklamasını şöyle noktaladı: "Belediyeler yaptıkları hizmet karşılığında edinilen borcu halkına ödetmez. Bu en basit anlatımıyla kolaya kaçmaktır. İYİ Parti, CHP ve MHP meclis üyelerinin tüm itirazlarına karşılık sayı çoğunluğunuz var diye böylesi keyfi oranlarda zam yapma yetkisini kendinde görenler, unutmayın ki bu halk kendine yapılanı da yapılmayanı da unutmaz."