420 dönüm üzerine inşa edilecek olan Modern Sanayi Sitesi arazisinde hafriyat ve dolgu çalışmalarının yakın zamanda başlayacağı bildirildi.

Söz konusu alanda incelemelerde bulunan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yılmaz’dan yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.  

“Düzce’nin gelişimine büyük katkı sağlayacak”

Geçtiğimiz günlerde Uzlaşma Ofisi’nde Düzce Forum için öncülük yaparak protokol imzalayan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, projenin Düzce’nin gelişimine büyük katkı sağlayacağının altını çizerek, “Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü ile beraber Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Eski Sanayi Sitesi’nin taşınacağı 420 Bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan Modern Sanayi Sitesi için bölgede incelemelerde bulunduk. Bu proje Düzce’mize çok yakışacak. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Düzce Forum ve Sanayi Sitesi eş zamanlı kazma vurulacak

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ise “Eski sanayi çarşımızdaki esnaflarımızı mağdur etmemek için Modern Sanayi Sitemizin bir an önce başlaması için çalışmalarımıza hız verdik. Hafriyat ve dolgu çalışmalarının ardından etap etap ilerleyeceğiz. Her tamamlanan etabın ardından esnafımızı modern dükkânlara yerleştireceğiz. Eşzamanlı olarak Düzce Forum için da kazma vurulacak. Sanayi esnafımızın mağdur olmaması için tüm girişimlerimizi yaptık ve harekete geçiyoruz. Düzce’miz her anlamda ve alanda modern bir şehir görüntüsüne kavuşacak.” ifadelerinde bulundu.

“Sanayi çarşısı esnafı mağdur olmayacak”

Öte yandan Düzce Belediyesi’nden her iki yatırıma ilişkin yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

“Eski Sanayi Çarşısı’ndaki kentsel dönüşüm görüşmeleri Uzlaşma Ofisi marifetiyle devam ederken bir yandan da sanayi çarşısı esnaflarının mağdur olmaması için yeni modern sanayi sitesi için de çalışmalar başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Modern Sanayi Sitesi yapımı için yapılan protokolle yeni dükkânların yapımına etap etap başlanacak. İlk etapta 266 dükkânın olacağı Modern Sanayi Sitesi’nde etap etap inşaat yapılacak. Yapımı tamamlanan her etabın ardından dükkân sahiplerinin taşınması sağlanacak. Eski Sanayi Çarşısı’nda boşaltılan dükkânlar da yıkılarak Düzce Forum’un yapımına başlanacak.”