Koronavirüs ile mücadele kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Düzce’de de uzun süredir kapalı olan restoran, kafeterya ve lokanta gibi iş yerleri, belirlenen kurallar çerçevesinde kepenklerini açtı. Yüzde 50 kapasite ile hizmet vermeye başlayan esnaflar, aylar sonra yeniden müşterilerine hizmet vermenin sevincini yaşıyor.

Konu ile ilgili görüşlerini Öncü Haber mikrofonuna anlatan restoran, kafeterya ve lokanta işletmecileri, işlerinin eskisi gibi yoğun olmasının zaman alacağını söyledi. İşletmelerinde, alınan tüm tedbir ve kurallara uyduklarını kaydeden işletmeciler, güzel günlerin yakın olduğu mesajını verdi.

“Daha güzel günler olacak inşallah”

Pandemi nedeniyle işletmelerinde tüm önlemleri aldıklarını dile getiren Kanatçı Suat restoranının ortağı Engin Özkan; “Düzce’de olamayan bir iş yapmak istedik ve restoranımızı açtık. Başardığımızı da düşünüyorum. Pandemi koşullarına uyarak hizmetimizi devam ettiriyoruz. İnsanlar kısıtlamalar ve kademeli normalleşme ile ilgili net bir bilgi sahibi olmadıkları için bu hafta sonundan pek ümitli değiliz fakat önümüzdeki hafta için daha ümitliyiz. Kademeli normalleşmenin ardından işlerimiz paket servisine göre biraz daha hareketli geçiyor. Daha güzel günler olacak inşallah. Gelen müşterilerimiz var fakat telefon ile arayıp oturabiliyor muyuz diye soran müşterilerimiz oluyor. Mekânımız büyük olduğu için masalarımızı sosyal mesafe kuralına göre ayırdık. Normal kapasitemizin yüzde 50’si kadar müşteri kabul ediyoruz. Tedbirlere uyarak müşterilerimize hizmet veriyoruz.“ diye konuştu.

“Hijyen kurallarına dikkat ediyoruz”

“Kademeli normalleşme ile işlerimiz yavaş yavaş açılıyor, mevcut kapasitemizin yüzde 50’si kadar hizmet vermeye çalışıyoruz.” diyen Çoban Dürüm çalışanı Tamer Tıbıkoğlu; “ENG grubun Çoban Dürüm bünyesinde kasa sorumlusu olarak çalışıyorum. Malum işlerimiz durgundu. Kademeli normalleşmeyle birlikte işlerimiz şuan yavaş yavaş açılıyor. Mevcut kapasitemizin yüzde 50’si kadar hizmet vermeye çalışıyoruz. Hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Gelen müşterilerimize özellikle dezenfektan, sosyal mesafe ve maske konularında sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Müessesemizde masalarımızı sosyal mesafeye uygun bir şekilde düzenlendi. Temizlik ve hijyen konusunda çok titiz davranıyoruz.  Kademeli normalleşmenin ardından işlerimiz paket servisine göre daha iyi durumda.” şeklinde konuştu.

“Pandemi süresince satışlarımızda baya bir düşüş oldu”

Restoranlarını uzun bir aradan sonra açarak, müşterilerine yeniden hizmet vermekten dolayı duydukları mutluluğu anlatan Şehrazad Künefe İşletme Müdürü yapan Emine Özdemir; “Şehrazad Künefe’de işletme müdürlüğü yapıyorum. Uzun süredir bu sektördeyim, ilk defa bu şekilde pandemi de mağdur kaldık. Pandemi süresince paket servise devam ettik, satışlarımızda baya bir düşüş oldu.  Kademeli normalleşmenin ardından yeni yeni bir hareketlenme var. Fakat insanlar biraz tedirgin, gelmiyorlar. Bu şekilde devam etmeye çalışıyoruz. İnşallah düzelir bu dönemler. Şuan için bir yoğunluğumuz bulunmamakta. İnsanlar tedirgin, tedirgin oldukları için bir birleri ile irtibat halinde değiller. Masalarımızı sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde düzenleyerek birer masa boş bırakarak masalarımıza uyarı kartları koyduk. Dükkânımızda temizliğe dikkat ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Şuan işlerimiz biraz durgun, müşterilerin bir alışma süreci olacak”

İş yerlerinin kademeli olarak açılması ile birlikte, işlerin durgun olduğunu kaydeden Cafe 380 İşletmecisi Ahmet Gonca; “Gonca Ben Cafe 380 işletmecisiyim. Şuan işlerimiz biraz durgun, yeteri kadar bir hareket yok ama müşterilerin bir alışma süreci olacak. En azından açıldık bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bir başlangıçtır. Bugün itibari ile bir yoğunluğumuz yok. Yetkililer de çok yoğun olmasını istemiyor. Koronavirüs salgınına tedbir olarak işletmemizin her noktasına dezenfektan koyduk. Müşterilerimizi ateş ölçerek alıyoruz, ayrıca Hes kodu kontrolü yapıyoruz. Her masada kolonya bulunuyor. QR kodlu menülerimiz var. Bunun dışında masalarımız sosyal mesafeye uygun olarak ayarlandı. Personelimiz maske ile çalışmakta. Sürekli denetim yapılıyor. Genel olarak bu tedbirleri aldık.” ifadelerine yer verdi.