Düzce’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, cumartesi günleri Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Asar Suyu kenarında kurulan Cumartesi Pazarı’nı da etkiledi.

Pazaryeri bu kez boş kaldı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle sebze-meyve, şarküteri ve balık satışı yapan az sayıda pazarcı ile birkaç giyim ürünü satan esnaftan başka tezgâh açan olmadı. Soğuk ve karlı havada dışarı çıkmayan Düzceliler de normal günde iğne atsan yere düşmez derecede kalabalık olan pazaryerine bu kez rağbet göstermedi.

Hangi ürün kaç lira?

Öte yandan kötü giden havalar pazar tezgâhlarındaki etiketlere de yansıdı. Cumartesi Pazarı’nda domatesin kilogramı 10, salatalığın 15 liradan satılırken kilosu 20 lira olan patlıcan ve biber ise en çok cep yakan ürünler oldu.

Sofraların olmazsa olması patates ise 8-10 lira arasında, soğan ise 5 liradan alıcı buldu. Kış sebzeleri olarak bilinen pırasa 10, ıspanak 10 ve havuç ise 4 liradan müşteriye ulaştı.

‘Tezgâhımızı kurduk, rızkımızı bekliyoruz’

Pazarın nabzını tutan Öncü Haber ekibine konuşan bir pazarcı esnafı hem akaryakıt fiyatlarındaki artışın hem de hava koşullarının fiyatlara yansıdığını belirterek, “Fiyatlarda soğuktan dolayı yükselme oluyor. Vatandaş yollar açık olduğu müddetçe gelmeye çalışıyor. Bakalım biz de rızkımızı bekliyoruz. Kurduk tezgâhımızı. Belediyemiz yolları açtı. Akaryakıt zamları tezgâhlara da yansıyor Biz elimizden geldiğince yansıtmamaya çalışıyoruz ama haliyle biraz yansıma oluyor.” dedi.

‘Pazarda fiyatlar marketlerden uygun’

Artışa rağmen pazarda sebze ve meyve fiyatlarının marketlerin altında olduğunu savunarak vatandaşları pazaryerine davet eden esnaf, “Vatandaşımız pazara gelsin. Biz marketlerden ve diğer alışveriş yerlerinden fiyatlarımız makul. Ürünlerimiz de taze.” diye konuştu.