Ahilik Haftası için ilk tören Anıtpark meydanında yapıldı. DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı ve Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ile Oda Başkanları, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Atatürk anıtına çelenk sundu.

Pandemi nedeniyle kısıtlamalı törende, geleneksel olarak Yılın Ahisi Düzce Dokuma Giyim Mensucat ve Örgücülük Eşya Esnaf Odasına kayıtlı, 62 yıldır terzi ustası Hasan Sevgi seçildi. Yılın Kalfası ise Düzce Demir ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası’na kayıtlı Volkan Kabalar, Yılın çırağı ise Düzce Elektrikçiler Odası’na kayıtlı Sebahattin Çalışkan oldu. Yılın Ahilerine cüppeleri giydirildi ve plaketleri takdim edildi. Törenlere Düzce Ticaret Müdürü Çiğdem Acar da eşlik etti.

DESOB Ahilik Kutlama Heyeti Anıtpark’daki törenlerin ardından Valilik makamında Düzce Valisi Cevdet Atay’ı ziyaret ettiler. DESOB Başkanı Kayıkcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası için Vali Cevdet Atay’a bilgi verdi.

Bu arada Ahlik Haftası için geleneksel hale gelen Yılın Ahisi, Kalfa ve Çırak Ahileri seçildi. Vali Atay ve DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı Yılın Ahisine Ahilik Cüppesini giydirdi.

HABER: Savaş ARI