Diyet ve spor ile sonuç alamayan 51 yaşındaki Reyhan Koca ile 27 yaşındaki oğlu Burak Koca, hayal ettikleri ideal kiloya kavuşmak için Eskişehir’den Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne geldi. Hastanede yapılan tetkiklerde ameliyata uygun bulunan anne ve oğlu, Genel Cerrahi Anabilim Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan tarafından aynı gün operasyona alındı.  Başarılı geçen ameliyat sonrası sağlık durumları iyi olan anne ve oğlu taburcu edildi.

Yıllardır fazla kiloları ile mücadele eden Reyhan Koca (51),  “En sonunda ameliyat olmaya karar verdik. Mevlüt Hoca’yı tavsiye ettiler, biz de oğlumla Eskişehir’den geldik. Ameliyatım çok iyi geçti, kilo da vermeye başladım. Herkese tavsiye ederim.” dedi.

‘60 saat geçmeden yürümeye başladım’

Ameliyat kararı sürecini anlatan Burak Koca ise (27),  “Biz annemle birlikte yıllardır kilo problemi yaşıyoruz. Ülkemizde çok görülmese de obezite sorunu mevcut. Biz de yıllardır bu sorunun içerisindeyiz.   Sosyal hayattan kısıtlanma, özgüven eksikliği, insanlarla yaşadığım problemler, iş konusunda sıkıntılarım başta olmak üzere her konuda hayatımı etkiledi. Başta stres ve ameliyat kaygımız vardı. Sonunda tüm bunları yendik ve ameliyat olduk. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Ameliyatımın üzerinden 60 saat geçmeden ben yürümeye başladım. Şu an çalışıyor olsam, işimin başına geçerdim.” diye konuştu. 

‘İl dışından hasta talepleri görmekteyiz’

Operasyonu gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, “Hastalarımızın ameliyatları gayet iyi geçti, taburcu etmeye karar verdik. Bugüne kadar farklı zamanlarda aile boyu ameliyat olan hastalarımız oldu ama aynı gün ilk kez bir anne ve oğlu ameliyat ettik. Hastalarımız Düzce ili dışından geldiler.” şeklinde konuştu.