11 Mart 2020 tarihinde ilk vakanın görülmesi ile birlikte salgınla yüzleşen Türkiye’de 3. pik olarak adlandırılan yeni dalga, Düzce’yi fena şekilde sarstı. 1.5 ay önce sadece günlük 20 vakanın tespit edildiği kentte bugün gelinen noktada sayı 150’nin üzerine çıktı.

Hasta sayılarındaki yükselişe bağlı olarak yoğun bakımdaki hasta ve vefat sayısı da katlanan şehirde, kontroller hız kesmeden devam etse de ‘Dinamik denetimler' vakaların yükselişini durduramıyor.

Düzce Valisi Cevdet Atay sık sık sahaya inerek, esnaf ve vatandaşların kurallara daha sıkı sarılmasını isterken, “Lütfen akraba ve komşu ziyaretlerini bir süre askıya alalım” uyarısını her seferinde yineliyor. Buna karşılık özellikle ev oturmalarından vazgeçilmemesi yüzünden il genelinde vakalar tehlikeli şekilde seyrediyor.

Maske ve sosyal mesafe kurallarının göz ardı edildiği akraba-komşu ziyaretlerinde salgına yakalananların oldukça fazla olduğu Düzce’de mutasyona uğrayan virüsün yayılımı kontrol altında tutulamıyor.

Düzce’de 5 Nisan 2021 Pazartesi günü tespit edilen 151 vakanın yüzde 80’ini mutant virüs kapanlar oluşturuyor. Vefatın 143’e, yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısının ise 21’e yükseldiği kentte, sağlık çalışanlarının yükü yeniden ağırlaşıyor.

Koronavirüs vaka tablosunda toplam vaka hasta sayısı 31 bin 541 olarak kayıtlara geçerken, aktif hasta sayısının 943, toplam iyileşen sayısının ise 30 bin 455 olduğu öğrenildi.