Hamidiye Mahallesinde ikamet eden 3 çocuk annesi Kibar Bam, 12 sene önce geçirdiği trafik kazasında eşini kaybetmesinin ardından maddi imkansızlıklar içinde bir kızı ile hayata tutunmaya çalışıyor.

Kendisinin kemik hastası olduğunu ve bu nedenle yürüyemediğini belirten Nagehan Bam, vefat eden kocasından kızı ile kendisine kalan 850 TL maaş ile geçinmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yardım için Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat ettiklerini, ancak kocasından kalan maaş nedeniyle yardım alamadıklarını kaydeden Bam, “Çok zor durumdayız. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. 3 Çocuk annesiyim. 2 kızım evli olduğu için bana küçük kızım bakıyor. Yürüyemediğim için, onun desteği ile yaşamak zorunda kalıyorum. Elektrik ve su borçlarımızı ödeyemiyoruz” dedi.

“ANNEMİN BAKIMINI ÜSTLENDİĞİM İÇİN OKULU BIRAKTIM”

Yaşlı kadının 17 yaşında ki kızı Nagehan Bam ise, babasının trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından annesinin bakımını kendisinin üstlendiğini dile getirdi. Bu nedenle okulunu Lise birinci sınıftan bırakmak zorunda kaldığını anlatan Bam, “Babam öldükten sonra anneme ben bakmaya başladım. Anneme baktığım için devamsızlığım oldu ve devamsızlık yüzünden sınıfta kaldım. Ondan sonra da okumadım. Biz gerçekten çok zor durumdayız. Komşularımız sağ olsunlar bize yardımcı oluyorlar. Ramazan ayında ve bayramlarda fitre ve zekatlarla geçiniyoruz. Yetkililerden annemin tedavisi için de yardım istiyorum” diye konuştu.