Düzce ve çevresinde etkili olan sağanak yağışlarla taşan dereler, arkasında büyük hasarlar bıraktı. Uğur Suyu üzerinde bulunan Düzce’nin içme suyunu sağlayan regülatörün sular altında kalmasıyla şehir merkezinde yaşanan su kesintisi, 63 saattir devam ediyor.

Düzce Belediyesi ekiplerinin yedek içme suyu hattı oluşturmak ve kente yeniden su vermek için, hummalı bir şekilde çalışırken, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ana şebekeye suyun dün akşam akşam saatlerinde vermeyi planladıklarını açıklamıştı.

Düzce Belediyesin ekipleri kente en kısa zamanda su verebilmek için gece-gündüz durmaksızın çalışırken, çalışmalar ise hava muhalefetine takıldı. Olumsuz hava şartları ve yeni regülatörün yapıldığı zeminin balçık olması nedeniyle çalışmalar aksasa da, Belediye ekipleri 63 saatlik özverili çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Konu ile ilgili Düzce Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

“Şehrimizde meydana gelen yoğun yağışlardan ötürü Beyköy’de bulunan içme suyu ana hattı yol çökmesi ile kullanım dışı kalmıştı. Yeni regülatör yapılması İçin personelimiz 63 saattir kesintisiz çalışmaya devam etmektedir. Olumsuz hava şartları ve zeminin balçık olması çalışmamızı olumsuz etkilemiştir. Ekiplerimiz aynı tempoda çalışmaya devam etmektedir.”