Okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine trafik kurallarına uygun davranış kazandırmak ve böylece yaşanan kazaların en aza indirmek amacıyla başlatılan “Çocuk Trafik Eğitim Parkı” projesinde detaylar belli oldu. Düzce Valiliği, 30 Ekim’de tamamlanması hedeflenen projenin kapsamını ve içeriğini basınla paylaştı.

Buna göre projenin hayata geçirileceği alanında trafik eğitim parkurunun yanı sıra Deprem Simülasyon Odası, İtfaiye Odası, İlk Yardım (Sağlık) Odası ve Sıfır Atık Odasının da inşa edilecek. Bu sayede trafik eğitiminin yanı sıra olası afet ve acil durumlarda ne yapılması gerektiğine ilişkin eğitimler verilecek.

Açıklamaya göre, projenin pist kısmı Düzce İl Özel idaresi tarafından yapılıyor. Bu kısımda trafik eğitim amfisi, çelik yapı üst geçit, benzin istasyonu, kısa süreli mini alıştırma alanı, bisiklet yolu, bisiklet park yeri, köprülü yonca ve 2 adet otobüs durağı inşa edilerek Düzceliler’in kullanımına sunulacak.

Bina kısmının yapımı ise Düzce Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Bina içinde trafik eğitim odası, deprem simülasyon odası, itfaiye odası, ilk yardım (sağlık) odası ve sıfır atık odası yer alacak.

30 Ekim tarihinde bitirilmesi hedeflenen projeyle Düzce yeni bir eser kazanmış olacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN