Belirlenen 8 noktaya elektrikli bisiklet ve scooter şarj istasyonu ile sağlıklı ürünlerin satılacağı büfelerin ihalesi Düzce Belediyesi tarafından nisan 2021’de Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden yapıldı.

Herkesin katılımına açık olan ihaleye 2 firma girerken en uygun teklifi veren Efor firması ihalenin kazananı oldu. Ardından önceden belirlenen noktalara büfelerin yerleştirilmeye başlanmasıyla söz konusu firmayı hedef tahtasına oturtan kesimler konuyu tartışma konusu haline getirmeye çalıştı. Kanunlara ve mevzuata uygun şekilde aldığı ihaleyle iş yapmaya çalışan firma ve ihaleyi düzenleyen Düzce Belediyesi için karalama kampanyası başlatıldı. 

‘Savcılık orada, gidecek adam gibi arkasında duracak’

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, ortaya atılan ‘adrese teslim ihale’ ve ‘usulsüzlük’ iddialarına çok sert yanıt verdi. Her şeyin kanunla uygun olduğunu belirterek iddia sahiplerine savcılığı adres gösteren Keskin, “Düzce’de yok büfenin yerleri, yok değişik şeyler. Dedikodular, fitneler, fesatlar… Biz buradayız. Gizli kapaklı bir şey yapmıyoruz. Devletin kanunları kapsamında ihaleyle yapılan çalışmalar bunlar. Bununla ilgili kimin elinde bir belge varsa, ben buradan ilan ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarla idare ediliyor. Savcılık orada. Gidecek adam gibi arkasında duracak. Ama böyle yapmayıp sadece ‘Çamur at izi kalsın’ diyorsa vebali onun üzerinedir.” dedi.

‘Kanunla ihaleye girip alan kimseye de çamur atmayın’

İhale şartnamesinde büfelerin nereye koyulacağından büyüklüğüne kadar her detayın yer aldığının altını çizen Keskin, “İddia makamları açıklamakla, şahitlendirmekle mecburdur. Yoksa ben de diğeri için başka bir şey anlatayım. Bu işler bu kadar ucuz mu? Bütün ihale şartnamesinde her milimetrekaresi belli. Bunu tutup da başka yere çekmek olmaz. Her şey internette EKAP’ta açık. Kanunla ihaleye girip alan kimseye de çamur atmayın. Böyle bir dünya yok.” diye konuştu.

‘Size mi sorulacak nereye olacağı?’

Bu tartışmaların Düzce’ye bir şey kazandırmayacağını vurgulayan Keskin, “İkide bir oraya uygun mu, buraya uygun mu… O ihalede her şeyi belli. Nerede olduğu da belli. Bir sene önce olan ihale de ‘Orası olmaz da burası olsun.’ Size mi sorulacak nereye olacağı? Her şey belli zaten. Lütfen herkes burada Düzce için yapılan işlerde gelsin belediyemize, gelsin bize sorsun.” ifadelerini kullandı.

‘Açık açık söylüyorum, savcılığa beraber gidelim’

İddialar karşısında ‘hodri meydan’ diyen Keskin sözlerini şöyle tamamladı: “En ufak bir şeyi olan varsa, elinde bilgisi belgesi olan varsa ben de yanındayım. Beraber gidelim cumhuriyet savcılığına. Açık açık söylüyorum. Böyle bir dünya yok. Kaçak göçek iş yapacak halimiz de yok. Herkesin önce Düzce’yi düşünmesi lazım. Ona göre siyasetini yapsın, ona göre kendi işini yapsın.”

HABER: Mehmet GÜNESEN