Düzce’de bazı vatandaşlar, tüm Dünya’da büyük bir tehdit haline gelen Yeni Tip (Covid – 19) salgınına aldırış etmiyor. Ne yetkililerin “Zorunlu olmadığı sürece sokağa çıkmayın” ne de “Sosyal mesafe kurallarına uyun”  telkinlerini dikkate alan vatandaşlar, havanın güneşli olmasını fırsat bilip bugün kendilerini yine sokağa attı.

İstanbul Caddesi üzerinde insan yoğunluğunun her geçen dakika artması üzerine, polis ekipleri caddeyi yaya girişlerine bariyerlerle kapatmak istedi. Ancak vatandaşlar işlerinin olduğu gerekçesi ile caddeye girmeye çalıştı. Bariyerlerin önünde biriken kalabalık bir an da çoğalınca, polis ekipleri caddeyi tekrar yaya geçişlerine açmak zorunda kaldı.

Güvenlik güçleri gün boyunca ekip otoları ile yaptıkları anonslarla vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları ve sosyal mesafenin korunması için anonslar yaptı.

Diğer taraftan Düzce’de virüsün bulaşmasını ve yayılmasını önlemek adına önem taşıyan kuralların çok fazla önemsenmemesi salgın tehdidinden kurtuluşu geciktiriyor.