Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin 7 günlük il bazlı veriler, Sağlık Bakanlığının Kovid-19 bilgilendirme sayfasından kamuoyuyla ilk kez paylaşıldı. Buna göre; 8-14 Şubat arasında Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide Düzce’de 43,99 olarak kayıtlara geçerken, günlük vaka sayısının 25 olduğu tespit edildi.  

Salgınla mücadele sürecinde "Yerinden Karar" dönemine geçilmesi ile birlikte, Düzce’de yeni vaka sayılarının eğilimi, yoğun bakımların doluluk kapasitesi, hastaneye yatışların ve testlerde saptanan pozitif vakalara göre il hıfzısıhha kurulu yerel ölçekte kararlar alabilecek.

Kontrollü sosyal hayata dönüşün ilk adımı olarak ise yaklaşık üç aydır yalnızca paket servis ve gel-al hizmeti veren kafe ve restoranların yeniden mart ayına kadar kepenkleri açması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı da vaka sayılarının azaldığı illerde tedbirlerin esnetilerek, yeme-içme sektörünün yeniden hizmet vereceği bir formül üzerinde çalışıyor. Düzce’de azalan vakalara bağlı olarak sıkı kurallar ve denetlemeler çerçevesinde, yemek yenilen iç mekanlara kapasitenin yüzde 25'i kadar oturarak müşteri alınması gündemde… Kapalı alanlarda oturmaya süre sınırı getirilmesi planlanırken, açık alanlarda ise yarı kapasite ile müşteri kabul edilecek. Yine kapalı alanlarda geçirilecek sürenin 45 dakika ile sınırlandırılması üzerinde duruluyor.