Düzce kaldırımlarındaki otomobil işgali bitmek bilmiyor. Kaldırımlarda yürümeyi imkansız kılan bu durum, Düzceliler’e zor anlar yaşatıyor. Özellikle yaşlılar, engelliler ve bebek arabalı ebeveynler çok daha zor koşullar altında sokağa çıkıyor.

Düzce’de yasak olmasına rağmen yaya kaldırımına park ederek yaya ve engellilerin geçişinin engellendiği adres bu sefer Rasim Betir Paşa Bulvarı oldu.

Tekerlekli sandalyedeki engelli bir vatandaş, kendi hakkı olmasına rağmen gelişigüzel park eden bir sürücü tarafından kaldırım hakkı gasp edildi. Söz konusu araç nedeniyle kaldırımdan ilerleyemeyen vatandaşı çevredekiler mecburen ana yola indirerek aracın karşı tarafına geçirdi.

Bu görüntüye seyirci kalmayan bir vatandaş da yaya hakkını gasp eden o aracın fotoğrafını çekerek 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na gönderdi.

“İyi akşamlar Sayın Öncü ailesi, size gönderdiğim fotoğrafı bugün akşamüstü Rasim Betir Bulvar’ında çektim. Çekmemdeki amacım engelli bir vatandaşa yol kalmamış ve biz ana yola indirip geçmesine yardımcı olduk ve bu aracı sizle paylaşmak istedim belki haberini yaparsanız cezasını bulur” ifadelerini kullanarak yetkililere böyle olaylara müsamaha göstermeme çağrısı yaptı.

Öte yandan Kabahatlar Kanunu’na göre kaldırım işgaline karşı para cezası öngörülüyor.