Düzce ve bölgesinde kar yağışının bugün itibariyle başlayıp hafta sonu etkisini artırması bekleniyor. Yoğun kar yağışı ile birlikte buzlanma ve yer yer don olaylarına karşı uyarıda bulunan Düzce Belediyesi, acil ihtiyaçlarda vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri hususuna dikkat çekti.

Küresel tahmin sistemlerinde geçtiğimiz haftalarda kendini gösteren ve Meteoroloji tarafından da uyarısı yapılan soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı. Hafta içinde Düzce’de 22 dereceye kadar çıkan hava sıcaklıkları -8’e kadar düşecek.

Yaklaşık bir hafta boyunca etkili olacak kar yağışıyla ülke son yılların en etkili kara kışını yaşayacak. Meteoroloji’den alınan son bilgilere göre günlerce kar yağışına sebep olacak olan haber sistemi şubat ayının sonuna kadar etkisini tam olarak kaybetmeyecek.

Öte yandan Düzce’de günlerdir uyarıları yapılan kar yağışı bugün itibariyle yüksek kesimlerde etkili olmaya başladı. Türkiye’nin en önemli geçiş güzergâhlarından olan Bolu Dağı’nın Düzce kesimi de beyaza büründü.

Öte yandan Düzce’de belediyeler vatandaşlarını sürekli uyarak kar yağışına karşı tüm tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Alarm durumuna geçen belediyeler ve kent merkezlerinde karla mücadelede kullanılacak araç ve ekipmanları hazır duruma getirirken, İl Özel İdaresi de köy yollarını açık tutmak için mesai yapacak olan kar küreyici ve diğer araçları hazır durumda bekletiyor.

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada ise vatandaşların şu tedbirleri almaları istendi:

“1. Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları ve araçlarında takoz, zincir, çekme halatı gibi ekipmanların bulunması,

2. Trafik işaret ve işaretçilerine uyulması,

3. Elektrik kesintisi, su kesintisi, ısınma sorunlarına karşı tedbirli ve dikkatli olunması,

4. Havaların soğuk olması ile birlikte sokakta yaşayan hayvanlar için kapı önlerine su ve mama bırakılması,

5. Soba ve gaz zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması, gerekmektedir. Vatandaşlarımıza duyurulur.”