Uygulanan kısmi ve tam kapanma tedbirleriyle Düzce’de günlük 350’ye dayanan vaka sayısında büyük bir düşüş sağlanarak günlük 60’lı seviyelere kadar inildi. Ancak tam kapanmanın sona erip sosyal hayatın yeniden hareketlenmeye başlamasıyla azalış yerini duraklamaya bırakırken günlük vaka sayısı yaklaşık 2 haftadır 60’lı seviyelerde seyretmeye devam ediyor.

Uzmanlar salgının kontrol altına alınabilmesi için vakada düşüşün devam etmesi gerektiğinin altını çizerken vatandaşlar maske mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere alınan tüm tedbir ve kısıtlamalara uymaları konusunda sürekli olarak uyarılıyor.

Pandeminin hayatımızdan çıkması için mücadeleye hız verilmesi ve vaka sayılarının daha da düşürülmesi gereken bu dönemde Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nden gelen görüntülerse korkuttu.

Muayene olmak için hastaneye akın eden vatandaşlar poliklinik önlerinde ve hastane koridorlarında yoğunluğa sebep oldu. Oluşan kalabalıkta sosyal mesafe kuralı da ihlal edilirken devreye hastanenin güvenlik görevlileri girdi.

Görevlilerin vatandaşlara bekleme salonlarındaki monitörlerinden sıralarını takip etmeleri yönündeki uyarılarına rağmen yoğunluğun devam ettiği görüldü.

Öte yandan hastanede oluşan iğne atsan yere düşmez bu kalabalık koronavirüs salgının göz ardı edildiğini bir kez daha gözler önüne serildi.