Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Aydın, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Düzceli vatandaşları Kurban Bağışı yapmaya davet etti. Öncü Haber mikrofonuna konuşan Aydın, “Kızılay kurban toplama yardımları yapıyor. Fiyat yurtiçi ve yurtdışı olarak genel merkezimi tarafından 1 Temmuz itibariyle belirlendi. Biz bu noktada bizim Kızılay olarak belli bir ‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün’ kampanyamız oluyordu. Kurban bereketi yıl boyu sürsün faaliyeti çerçevesinde biz kurban etlerimizin tamamını belli bir süre içerisinde 18 ay raf ömrü olan dosyalarla oluşturuyoruz ve bu çerçevede 18 aylık raf ömrü ile oluşturulmuş konserve etlerimizi biz bütün yıl boyu faaliyetlerimizde kullandık. Özellikle pandemi döneminde 8 bin konserve kutusu şeklinde vatandaşlarımıza dağıttık. Yine bu yılda aynı faaliyetlerimizi sürdürme niyetindeyiz ve bu noktada vatandaşlarımızın kurban bağışlarını bekliyoruz. Kırban bağışı fiyatları yurt içi için bin elli TL, yurt dışı için ise 850 TL olarak belirlendi” dedi.

“Pandemi döneminde ciddi faaliyetler yürüttük”

Türk Kızılay’ının her zaman yardıma muhtaç vatandaşların yanında olduğunu söyleyen Aydın, “Özellikle Covid-19 süreci başladığından bugüne kadar biz zor durumda olan vatandaşlarımıza yardım edebilmek adına Kızılay olarak ciddi faaliyetler yürüttük. Çok şükür bu normalleşme ile birlikte toplumun normalleştiğini ve bu ihtiyaçların azaldığını görebiliyoruz. İnşallah biz diyoruz ki hani toplumun her bir ferdinin yardıma ihtiyaç duyma halinden çık ve kendi ayakları üzerinde durabilir imkânlara ulaşsın isteriz. Ama toplumumuzun da bir gerçeği var. Belli durumlarda zafiyet yaşayan ama çeşitli rahatsızlıkları sebebiyle çalışamayan, hasta olan çeşitli vatandaşlarımız oluyor. Belli sürelerde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız oluyor. Biz bunlar için yine aynı şekilde yardımlarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.  

“Gıda yardımlarımız devam ediyor”

Kızlay Düzce Şubesi olarak, gıda yardımlarına devam ettiklerini ifade eden Aydın, “Kızılay olarak hem gıda yardımlarımızı hem ziyafet yardımlarımızı hem de ihtiyaç halinde belirli durumlarda tekerlekli sandalye olsun ya da başka tıbbi malzemeler olsun, hasta yataklarımız vesaire bunların yardımlarını yapıyoruz. Yine afete uğrama halinde afet yardımları, barınma ihtiyacını karşılayacak konteynır yardımlarımız ya da işte mutfak seti vesaire yangın sonrası oluşacak zararı giderme noktasında yapılması gereken ev eşyalarıyla ilgili yardım faaliyetlerimizi yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

“Başvuru yapan her aileye yardım elimizi uzatıyoruz”

“Başvuru yapan her aileye yardım elimizi uzatıyoruz” diyen Aydın, son olarak şöyle konuştu:

“Bunlar Kızılay’ın zaten rutin ve süregelen faaliyetleri ve yardımlarıdır. Biz bu yardımları yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Gün içerisinde yıl boyu devam eden yardımlarımız bunlar. Bunun dışında özel olarak yardıma ihtiyaç duyan insanlarımızın başvuruları geliyor. O başvuruları da tabi biz değerlendiriyoruz. Şube imkânlarımızı doğrultusunda belli noktalarda genel merkezi bilgilendiriyoruz yardım ve desteği almak üzere genel merkezimize de yönlendiriyoruz. Bu çerçevede Kızılay olarak faaliyetlerimizi yönlendiriyoruz.”