Düzce İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sabahattin Parlak, 18-24 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü ve Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

ICOM Milletlerarası Müzeler Konseyince 2021 yılı temasının  “Müzelerin Geleceği: İyileşme ve Yeniden Düşleme” olarak belirlendiğini belirten Parlak,  “Müzeler; sanat, bilim, tarih ve kültürle ilgili eserlerin korunup sergilendiği, tanıtıldığı ve gelecek kuşaklara aktarıldığı ve geçmişle aramıza köprüler kuran, bizleri tarihte yolculuğa çıkaran, tarihin yaşayan tanıklarıdır.” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü öncülüğünde tarihin gün yüzüne çıkarıldığı ve Batı Karadeniz’in tek antik kendi olma özelliği taşıyan Konuralp Prusias ad Hypium Antik Kenti’nin önemine vurgu yapan Parlak mesajında, “Köklü bir tarihe sahip, çağlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Konuralp Prusias ad Hypium Antik Kenti, doğal ve tarihi hazineleri ile ilimizin önemli tarihi alanlarından biridir.” cümlelerine yer verdi.

“KONURALP MÜZESİ’NDE 6 BİN 476 ESER SERGİLENİYOR”

Parlak, “Antik kentin zengin kültürel mirasını yaşatmak ve korumak amacıyla 2003 yılında ziyarete açılan Düzce Konuralp Müzesi’nde, 1906 adet arkeolojik, 497 adet etnografik ve 4073 adet sikke olmak üzere, toplam 6476 adet eser bulunmaktadır. Söz konusu eserler müze bahçesi, arkeoloji, etnografya ve taş eserler salonları ile sikke bölümünde sergilenmektedir.” sözleriyle de Düzce’de tek olan Konuralp Müzesi’yle ilgili de bilgiler verdi.