Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle Düzce’nin 35 senedir değişmeyen eskimiş ve yıpranmış su altyapısının tümden değiştirilmesi için hazırlanan dev projeyle ilgili süreç devam ederken vatandaşlar kasım ayında yine susuzluk sorunuyla karşı karşıya kaldı. Üstelik bu kez sorunun kaynağı azalan su değil, belediyenin tadilat gerekçesiyle zamansız uyguladığı kesintiler oldu.

2 haftadır problem var

Son 2 haftadır sabah kesilen suyun ancak öğleden sonra geldiğini belirten mahalle sakinleri konuyla ilgili Düzce Belediyesi’ne ulaştıklarındaysa ‘Boru değiştiriyoruz. O nedenle kesinti yapılıyor’ cevabını aldıklarını iddia etti. Vatandaşlar, işe gidiş saatinde başlayan ve öğleden sonraya kadar süren kesintilerin yaşamlarını sekteye uğrattıklarını belirterek kesintilerin saatini eleştirdi.

‘Elimizi yüzümüzü dahi yıkayamıyoruz’

0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na ulaşan bir vatandaş, “1493. Sokak’ta yaşıyorum. Sabah 7 buçukta kalkıyoruz, iki haftadır su yok. Elimizi yüzümüzü dahi başka yerlerde yıkamak zorunda kalıyoruz. Sular ancak öğleden sonra 1-2 gibi geliyor. Gece biz uyurken su var. Belediyeyi aradığımızda ‘Boru değiştiriyoruz’ diyorlar. Sabah millet işe giderken boru mu değiştirilir?” sözleriyle belediyeye serzenişte bulundu.

‘Millet aya gidiyor, biz su sıkıntısıyla uğraşıyoruz’

Belediyenin suyla ilgili yapacağı işlemleri vatandaşların hayatını zorlaştırmayacak şekilde gece saatlerinde yapmasını isteyen vatandaş, “Su medeniyettir. Millet aya gidiyor, biz hala su sıkıntısıyla uğraşıyoruz. Sabah yüzümüzü yıkayacak su bulamıyoruz. Bir mahallede arız olunca 16 mahallede birden su kesiliyor.” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN