Düzce Merkez’e bağlı Bahçeköy’de kentte etkili olan sağanak yağışların ardından köydeki yaklaşık 30 hanenin bahçesi sular altında kaldı. Kanalizasyon sistemi olmayan köyde lağım çukurları da taştı. Yolunun sular altında kaldığı Bahçeköy İlkokulu’na eğitim gören öğrenciler, suyla kaplı yoldan yürüyerek okula gitmek zorunda kaldı.

10 gündür çözüm yok

Veliler, yaptıkları başvurularından netice alamamaktan yakınarak 10 gündür çocuklarını zor durumda bırakan yolun bir an önce sudan arındırılmasını ve bir daha aynı sorunların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

‘Çocuklarımızın ayakları suya batıyor’

Seslerini duyurmak için 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na ulaşan bir veli, “Bahçeköy okul yolu su altında. Lütfen sesimizi duyurursanız yetkililere olarak köy halkı olarak çok seviniriz. Çocuklarımızın ayakları suya batıyor.” ifadeleriyle yardım istedi.

‘İnsanların ahırlarına kadar su bastı’

Bir diğer veli ise, “Köyümüz su altında kaldı. Çocukların okula gitmekte zorluk yaşıyorlar. Yetkililerden yardım istedik, kimseden ses çıkmadı. İnsanların ahırlarına kadar su bastı. Hayvanları dışarda tutmak zorunda kalıyorlar.” diyerek olası bir başka yağışta durumun daha da kötüleşebileceğini belirterek ilgililere çağrı yaptı.

‘Zor durumdayız, çözüm istiyoruz’

Öncü Haber’e konuşan Bahçeköy Muhtarı Mehmet Altundal da köyde altyapı olmadıkça sorunun çözülemeyeceğini belirterek, “Daha önce de zaman zaman olmakla birlikte yaklaşık 2 aydır da sürekli olarak bu problemle karşı karşıyayız. Çok zor durumdayız. Tarlalara hendekler kazarak suyu tahliye etmeye çalışıyoruz ancak bazı tarla sahipleri izin vermeyince yapacağımız bir şey olmuyor. Yaklaşık 30 hanenin bahçeleri sular altında. Lağım kuyuları taştı, her yer mikrop. Kötü bir koku var. Hasta olmamız işten bile değil. Kanalizasyon sistemi olmadıkça bunun önüne geçemeyiz. Çözüm istiyoruz.” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN