Öncü TV ekranlarında Cuma akşamları ilgiyle izlenen, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programında, 19 Ocak 2021 Salı günü yapılacak ve tek listeyle gidilecek olan 7. AK Parti İl Başkanlığı Kongresi ve İl Başkan Adayı Mustafa Keskin masaya yatırıldı.

“Mustafa Keskin atanarak geldi”

Usta gazeteci Sadullah Ünsal, programın sonunda yaptığı değerlendirmede, 2019 yılında yerel seçimler öncesinde görevden alınan eski İl Başkanı Hikmet Keskin örneği vererek, AK Parti İl Başkan Adayı Mustafa Keskin’e birtakım tavsiyelerde bulundu. Ünsal, “Bugün geldiğimiz noktada şu var; temayül yok, kimse kimseye bir şey sormamış. Bunun en büyük avantajı şu; Sayın Mustafa Keskin, Hikmet Keskin gibi seçilmiş bir il başkanı değil. Yapmış olduğu eksik işlerden veya yanlış işlerden, partiyi düşürdüğü durumlardan ve girilecek olacak seçimler öncesi toplumda gördüğü olumsuzluklardan dolayı, atanmış olarak gelmesi münasebetiyle, Genel Merkez ‘bu dönem atadığımız adayı seçtirelim’ diye ortaya koydu. Bir de bunun ikinci boyutu var, neden böyle oldu? Mustafa Keskin İl Başkanlığı’na isimi söylendiği zaman, başta Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Milletvekilleri Fahri Çakır, Ayşe Keşir bunlar gittiler genel merkezde, ‘bu olsun’ dediler. Şimdi bugün neden “bu olmasın” diye ellerinde çok da bir şey yok. ‘Neden bu olmasın?’ sorusu sorulduğunda, verilecek bir cevap mutlaka vardır, ama kesinlikle atanmış bir il başkanına Cumhurbaşkanına bir daha seçilme iradesi takdiri vermesi noktasındaki temayülünden dolayı bu noktaya gelindi.

“‘Hikmet Keskin’e iyi baksın. Hikmet Keskin de seçilmişti’”

Ünsal sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankara’dan bir dostum bana yazmış, külliyeye yakın olan bu arkadaşımız bu mesajı programda okumamı istedi. ‘Hikmet Keskin’e iyi baksın. Hikmet Keskin de seçilmişti ve Cumhurbaşkanı onun için Düzce’ye gelmişti ve seçildikten kaç gün sonra görevden alındığına dikkat etsin.’ Burada yapılması gereken şu; herkesi kucaklayacak, kin ve muhasip hesaplarla insanlarla hesaplaşmayan, zor olanı üstüne görevi alacak şekilde, bu partiye birçok gönül vermiş insanları ‘Gel kardeşim, ben sana görev verdim birlikte yürüyelim’ deme ferasetini ve erdemini gösterebilirse, Mustafa Keskin’in sonu Hikmet Keskin’e benzemez. Ama aksi taktirde 2021 yılını bitiremez.” diye konuştu.

“Hesabı Özlü ve Çakır’a sorulur”

AK Parti İl Başkanı ve İl Başkan Adayı Mustafa Keskin’in yaptığı her bir yanlışın hesabının AK Parti Genel Merkezi tarafından kendisine referans olan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Milletvekili Fahri Çakır’dan sorulacağını kaydeden Ünsal, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Burada olması gereken şu; burada bu işi eninde ve sonunda sorulması gereken iki tane sual var. Bir Dr. Faruk Özlü; ‘Bakanlık yaptın, milletvekilliği yaptın, yereldeydin, tabandaydın, belediye başkanıydın, her gün insanlarla beraberdin, neden söylemedin sen bize bunu?, burada bir eksiklik vardı, niye orada konsorsiyum sağlayarak, burada büyük bir yapı oluşturup da 2023’e gidecek altyapıyı kurmadın?’ diye birinci soru Faruk Özlü’ye, ikinci soru da Sayın Fahri Çakır’a sorulur. ‘Biz seni birinci sıradan koyduk, ağabeyisin, Düzce’nin ağabeyisin, Mustafa’nın arkasında durdun, arkanda güzel bir cemaat de var, tamam bu da iyi.’  Ayşe hanım zaten, eski MHP Belediye Başkan adayının söylediği gibi, milletvekilliği bittiği zaman, kendisini belki Düzce’de görürüz, belki göremeyiz. Ama Fahri ağabey ile Cumayeri’nde çay içeceğiz. Biliyorsunuz geçmişte bir Celal Erbay vardı, bir Yaşar Yakış vardı, şimdi meydanda kimse yok. Partinin bir kongresinde, bir davasında, bir derdinde olan yok. Mesela örnek gösteriyorum, en son İl Genel Meclisi olan var, bizim Akçakocalı hanımefendi. Bir iki yıl sefasını sürdü bu işin, gezdi tozdu. Bir yıl sonra belediyeyi de kazanacaktı, Belediye Başkan Yardımcısı da olacaktı. Olmadı, tutmadı hesaplar, 3 ay sonra ‘çoluk – çocuk var’ diyerek bu davadan elini kolunu çekti. O zaman yok muydu çoluk-çocuk? İşin sonunda bu iş, önce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye, sonra da Sayın Fahri Çakır’a sorulur.”

“Ey Mustafa Keskin ben senin yerinde olsam…”

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, değerlendirmelerini şöyle noktaladı:

“Netice itibari ile şuraya gelmek lazım; Ey Mustafa Keskin, ey Murat Saydam, ey Dişçi Ersin… Bir kura çekiliyor, kurada senin yakının çıkıyor, hastanede istediğini oynatıyorsun, hoplatıyorsun, zıplatıyorsun. Bu partiye en çok zarar verenlerden bir tanesi sensin. Diyorlar ki, AK Parti’nin gönül insanları, gönül dertlileri, gönlü olan, dertli olan, samimi olan, buradan almaya değil, buraya vermeye gelen 2001’den daha riskli bir 2023’te gönül adamları olsun diyorlar. Bunu Ankara duyarsa duyar, duymazsa duymaz. Ey Mustafa Keskin; sen bunu duydun duydun. Ben senin yerinde olsam ne yaparım biliyor musun? Ben senin yerinde olsam Allah korkusu olan, reisi seven, devletine ve milletine hizmet etme derdinde olan ihale, iş takibi, iş bitiricilik, kendi yakınlarına istihdam sağlamanın peşinde olmayan, sonradan doğma değil, bu davanın hamurunda yoğrulmuş kim varsa ve bu işe de gerçekten gönül vermiş, Düzce’nin tüm katmanlarını temsil edecek bir ekiple beraber yola çıkarsan, 2023’te bu hedefler olur. Yoksa AK Parti 1 değil 2 milletvekili kaybeder Düzce’de. Ben bir gazeteciyim. Taraf olmayan bertaraf olur. Reisi de çok seviyorum. Allah Cumhurbaşkanımız’a güç kuvvet versin.”

HABER: Savaş ARI