1 Temmuz’da başlayan tam normalleşme sürecinde tedbirlerle birlikte normal hayatın en önemli savunucusu olan aşılamaya dikkat çekmek için parola ‘Kolları Sıvıyoruz’ olarak belirlenmişti. 19 Kasım itibariyle Türkiye genelinde en az iki doz aşısını alarak hem kendisini hem de sevdiklerini korumaya alarak salgının bitmesi yolunda üzerine düşeni yapanların oranı 18 yaş üstü nüfusta yüzde 80,52’ye ulaştı.

Öte yandan aşının hayati önemini bilimsel araştırmalar ortaya koyarken 13 Ocak’ta başlayan aşılamada sürekli Türkiye ortalamasının altında seyreden Düzce’de bu oran son dönemde yerinde saymaya başladı.

Karadeniz kıyında Düzce tek…

Normalleşmeyle birlikte tedbirsizlik ve aşısızlığın tetiklediği vaka artışı 4 ayda Düzce’de 87 kişiyi hayattan kopardı. Halen vakaların yükseklerde olduğu kentte aşılama oranı ülke ortalamasının 7 puan altında 73.2’de takılı kaldı. Salgına karşı 3. ve 4. doz aşılama başlamışken Düzce henüz 2. dozda dahi sarı kategoride takılı kaldı. Bu özelliğiyle Düzce, Karadeniz bölgesi kıyı şeridinde düşük riski temsil eden mavi kategoriye geçemeyen tek il oldu.

COVİD’i aşıyla yeneceğiz

Vaka yoğunluğunda kırmızıya bürünen kentin aşıyla maviye boyanması için, 6 bin Düzceli’nin daha ikinci doz aşısını olması gerekiyor. Uzmanlar, COVİD-19’la mücadele ağır bir sınav veren Düzce’de durumun kontrol altına alınması için maske, mesafe ve temizlik kurallarına tam riayetle birlikte aşı olmayan vatandaşların da bir an önce toplum bağışıklığı yolunda sağlık kuruluşlarına davet ediyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN