Kimi zaman sıcacık yuvamızda başımızı yastığa koyduğumuzda aklımıza sokakta yaşamaya mecbur kalan vatandaşlar gelir. İşte bu vatandaşlardan biri de Merva Ataseven… 82 yaşında sokakta kalan Merva dede kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Cedidiye Camii civarındaki esnaf ve çay ocaklarının müdavimi olan vatandaşların yakından tanıdığı yaşlı adam, geceleri banklarda geçiriyor. Gündüz sokaklarda gezen gece çöktüğünde ise yatağı olarak gördüğü Cedidiye Camii önündeki boş bir banka uzanan çaresiz adamın, üzerine battaniye ve kilim benzeri yere serilen bir örtü örtmesi görenlerin içini cız ediyor.

Sabah saatler 07:00’ı gösterdiğinde hemen banktan kalkan ve eşyalarını toplayan Ataseven, Düzce’yi karış karış gezmeye başlıyor. Yaşlı adamın durumundan haberdar olan Cedidiye esnafı barınma sorununa çözüm bulamasa da karnını her gün doyuruyor.

Koronavirüs salgınının kol gezdiği şu günlerde yaşlı bir birey olması nedeniyle kendisine çok dikkat etmesi gereken Ataseven’in uzun süredir yaşadığı sokaklardan kurtarılması için devletin kurumları ve hayırseverlerin harekete geçmesi umut ediliyor.

HABER: C.ÜSTÜNER